Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Paprastas ir gardus patiekalas savaitgaliui: ryžių apkepas su razinomis

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco, metas išbandyti ir jums!
Ryžių apkepas
Ryžių apkepas / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g trumpagrūdžių ryžių;
  • 700 ml pieno;
  • 3 kiaušiniai;
  • 180 g cukraus;
  • 50 g razinų;
  • 50 g kedrų riešutų;
  • 80 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 2 cinamono lazdelės.

Gaminimas:

1. Išbrinkinkite vandenyje razinas.

2. Pieną supilkite į gilią keptuvę, sudėkite cinamono lazdeles ir suberkite pusę cukraus.

3. Retkarčiais pamaišant užvirkite pieną, suberkite ryžius ir sumažinkite kaitrą. Virkite nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta.

4. Nukelkite nuo ugnies, išimkite cinamono lazdeles ir sudėkite sviestą. Gerai išmaišykite, kol sviestas visiškai ištirps.

5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi. Tada suberkite kedrų riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 šaukšto miltų. Viską gerai išmaišykite ir į gautą masę supilkite ryžius. Išmaišykite.

6. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą ir likusiais miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

TV3 nuotr./Ryžių apkepas
TV3 nuotr./Ryžių apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos