Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paprastas ir greitas burokėlių pagardas: tiks prie mėsos ar žuvies

Vienaip ar kitaip paruoštų burokėlių visada pravartu turėti šaldytuve, nes jie tinka beveik prie visko. Šįsyk kviečiame išbandyti receptą, kuriam reikės iš anksto išvirtų burokėlių. Keli papildomi priedai pavers juos puikiu pagardu, kuris paskanins mėsą, žuvį, kiaušinių patiekalus, o kai kam bus skanu kabinti jį šaukštu tiesiai iš stiklainėlio!
Patiekalas su burokėlių pagardu
Patiekalas su burokėlių pagardu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g išvirtų burokėlių, supjaustytų nedideliais kubeliais ar šiaudeliais;
  • 1 šalotinis arba raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 raudona aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta;
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių sėklų;
  • ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite actą, suberkite cukrų, svogūnus ir aitriąją papriką, išmaišykite ir palikite, kol cukrus ištirps.

2. Suberkite į dubenį ir likusius ingredientus, išskyrus krapus. Labai gerai išmaišykite, pridenkite ir dėkite šaltai porai valandų, kad pasimarinuotų.

3. Prieš valgant palaikykite keliolika minučių kambario temperatūroje ir prieš pat tiekiant pabarstykite kapotais krapais.

Vida Press nuotr./Burokėlių pagardas
Vida Press nuotr./Burokėlių pagardas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas