Paprastas ir greitas burokėlių pagardas: tiks prie mėsos ar žuvies

Vienaip ar kitaip paruoštų burokėlių visada pravartu turėti šaldytuve, nes jie tinka beveik prie visko. Šįsyk kviečiame išbandyti receptą, kuriam reikės iš anksto išvirtų burokėlių. Keli papildomi priedai pavers juos puikiu pagardu, kuris paskanins mėsą, žuvį, kiaušinių patiekalus, o kai kam bus skanu kabinti jį šaukštu tiesiai iš stiklainėlio!
Patiekalas su burokėlių pagardu
Patiekalas su burokėlių pagardu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g išvirtų burokėlių, supjaustytų nedideliais kubeliais ar šiaudeliais;
  • 1 šalotinis arba raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 raudona aitrioji paprika, smulkiai supjaustyta;
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. geltonųjų garstyčių sėklų;
  • ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite actą, suberkite cukrų, svogūnus ir aitriąją papriką, išmaišykite ir palikite, kol cukrus ištirps.

2. Suberkite į dubenį ir likusius ingredientus, išskyrus krapus. Labai gerai išmaišykite, pridenkite ir dėkite šaltai porai valandų, kad pasimarinuotų.

3. Prieš valgant palaikykite keliolika minučių kambario temperatūroje ir prieš pat tiekiant pabarstykite kapotais krapais.

Vida Press nuotr./Burokėlių pagardas
Vida Press nuotr./Burokėlių pagardas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų