Ingredientai:
- 400–450 g virtų bulvių (tinka ir vakarykštės);
- 1 didelis kiaušinis;
- didelis žiupsnis druskos;
- smulkiai kapotų laiškinių česnakų;
- 50 g smulkiai tarkuoto parmezano arba „Džiugo“ sūrio;
- 4–5 valg. šaukšt. miltų (gali reikėti ir kiek daugiau);
- aliejaus (kepimui).
patiekimui:
- grietinės;
- varškės;
- druskos;
- smulkiai kapotų šviežių krapų.
Gaminimas:
1. Bulves kruopščiai sutrinkite, kad neliktų gabaliukų.
2. Kiaušinį paplakite su druska, suberkite kapotus laiškinius česnakus, sūrį, išmaišykite ir visą šį mišinį supilkite į bulvių masę. Viską gerai išmaišykite.
3. Į bulvių masę po šaukštą berkite miltus – turite gauti sulimpančią, tačiau vis dar ganėtinai drėgną masę, miltų reikėtų nepadauginti. Iš masės aliejuotomis rankomis formuokite nedidelius paplotėlius.
4. Suformuotus paplotėlius kepkite keptuvėje su iki vidutinės kaitros įkaitintu aliejumi. Versdami būkite atidūs, kad blynelis, kol dar nepasidengė plutele, nesuplyštų.
5. Tiekite dar šiltus su grietine ir krapais ar padažu, paruoštu iš kruopščiai pertrintos ir su grietine, druska bei krapais sumaišytos varškės.