Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paprastas, pigus ir jaukus patiekalas: ryžių apkepas su cinamonu ir obuoliais

Šį paprastutį patiekalą galite ruošti vakarienei ar savaitgalį – pusryčiams, jis bus skanus ir kiek atvėsęs, o pagyrų sulauksite ir iš vaikų, ir suaugusiųjų. Tad argumentų išbandyti ne vienas, pirmyn!
Ryžių ir obuolių apkepas
Ryžių ir obuolių apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 stiklinės ryžių;
  • 4 stiklinės pieno;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 rūgštūs obuoliai;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
  • 1,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus arba tiek pat vanilės pastos;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto.

Gaminimas:

1. Puode įkaitinkite pieną su druska, kai užvirs, suberkite perskalautus ryžius ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol išvirs. Dažnai pamaišykite, o jei ims trūkti skysčio, įpilkite dar truputį pieno ar vandens. Kai išvirs, nukaiskite ir įmaišykite šaukštą cukraus, cinamoną ir vanilę.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ temperatūros. Nedidelį kepimo indą ištepkite sviestu.

3. Obuolius nulupkite, sutarkuokite burokine tarka, paskaninkite likusiu cukrumi ir muskato riešutu. Sukrėskite į puodą ir ant nedidelė kaitros pakaitinkite kelias minutes, kol vos suminkštės.

4. Į kepimo formą sudėkite pusę ryžių, išlyginkite, tada dėkite obuolius, vėl tolygiai paskirstykite ir galiausiai ant viršaus dėkite likusius ryžius. Išlyginkite ryžių paviršių, apdėliokite sviesto gabaliukais ir dėkite kepti į orkaitę.

5. Kepkite apie 20 min. Patiekite dar šiltą ar jau atvėsusį.

Pastaba: šį apkepą galima kepti ir individualiuose indeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas