Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasti, bet efektingi marinatai: tiks ir mėsai, ir krevetėms, ir tofu

Nepaisant to, kad parduotuvių lentynose gausu jau paruoštų marinatų ir padažų (o mėsos šaldytuvuose – ir marinuotos mėsos), kartais pravartu marinatą pasigaminti namie. Pirma – žinosite, iš ko jis paruoštas ir koreguosite skonį savaip, antra – jums net nesukirbės įtarimas „ar tik tuo aitriai kvepiančiu marinatu nenorėta ko nors gelbėti?“. Pavyzdžiui, ilgokai šaldytuve pagulėjusios vištos.
Marinuotos vištienos blauzdelės
Marinuotos vištienos blauzdelės / Vida Press nuotr.

Saldus rytietiškas čili marinatas

Tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms ir tofu

Ingredientai:

  • 2 sutrintos česnako skiltelės;
  • 2 arbat. šaukšt. šviežio tarkuoto imbiero;
  • 120 ml saldaus čili padažo;
  • 60 ml šviesaus sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.

Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate produktus mažiausiai valandą (jei tai didesni gabaliukai, galima ir pernakt).

Pikantiškas chimichurri marinatas

Tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai

Ingredientai:

  • 1/4 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
  • 2 maži čili pipiriukai, smulkiai supjaustyti;
  • 3 sutrintos česnako skiltelės;
  • gera sauja šviežių petražolių;
  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 40 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų.

Sudėkite visus produktus į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei neturite virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapokite plačiu peiliu ir sumaišykite su kitais ingredientais.

Marinuokite pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).

Vida Press nuotr./Chimichurri
Vida Press nuotr./Chimichurri marinatas

Naminis Teriyaki marinatas

Tinka vištienai, kiaulienai, jautienai ir tofu

Ingredientai:

  • 40 ml sojų padažo;
  • 40 ml cukraus;
  • 2 sutrintos česnako skiltelės;
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto šviežio imbiero;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių vyno acto;
  • 1 valg. šaukšt. Vorčesterio padažo;
  • 2 valg. šaukšt. vandens.

Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate vištieną ar tofu valandą, o kiaulieną ar jautieną – apie porą valandų.

Vida Press nuotr./Marinatas
Vida Press nuotr./Marinatas

Itališkų žolelių marinatas

Tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms, daržovėms (pavyzdžiui, paprikoms, cukinijoms, baklažanams)

  • 40 ml raudonojo vyno acto;
  • 30 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 sutrintos česnako skiltelės;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų petražolių;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų.

Sumaišykite visus ingredientus, kol cukrus ir druska ištirps, ir marinuokite pasirinktus produktus mažiausiai valandą (o didesnius mėsos gabalėlius galima ir pernakt).

Turite patikrintą jums patinkantį marinato receptą? Pasidalinkite juo komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai