Saldus rytietiškas čili marinatas
Tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms ir tofu
Ingredientai:
- 2 sutrintos česnako skiltelės;
- 2 arbat. šaukšt. šviežio tarkuoto imbiero;
- 120 ml saldaus čili padažo;
- 60 ml šviesaus sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus.
Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate produktus mažiausiai valandą (jei tai didesni gabaliukai, galima ir pernakt).
Pikantiškas chimichurri marinatas
Tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai
Ingredientai:
- 1/4 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto;
- 2 maži čili pipiriukai, smulkiai supjaustyti;
- 3 sutrintos česnako skiltelės;
- gera sauja šviežių petražolių;
- 60 ml raudonojo vyno acto;
- 40 ml alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų.
Sudėkite visus produktus į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei neturite virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapokite plačiu peiliu ir sumaišykite su kitais ingredientais.
Marinuokite pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).
Naminis Teriyaki marinatas
Tinka vištienai, kiaulienai, jautienai ir tofu
Ingredientai:
- 40 ml sojų padažo;
- 40 ml cukraus;
- 2 sutrintos česnako skiltelės;
- 1 valg. šaukšt. tarkuoto šviežio imbiero;
- 2 valg. šaukšt. ryžių vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. Vorčesterio padažo;
- 2 valg. šaukšt. vandens.
Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate vištieną ar tofu valandą, o kiaulieną ar jautieną – apie porą valandų.
Itališkų žolelių marinatas
Tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms, daržovėms (pavyzdžiui, paprikoms, cukinijoms, baklažanams)
- 40 ml raudonojo vyno acto;
- 30 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 sutrintos česnako skiltelės;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų petražolių;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite visus ingredientus, kol cukrus ir druska ištirps, ir marinuokite pasirinktus produktus mažiausiai valandą (o didesnius mėsos gabalėlius galima ir pernakt).
Turite patikrintą jums patinkantį marinato receptą? Pasidalinkite juo komentaruose!