Reikės:
- pakelio makaronų,
- 300 g virto kumpio (arba šoninės, pagal skonį),
- grietinėlės (apie 200 ml, bet jei norisi, galima ir daugiau) (35 proc.),
- špinatų,
- pusės galvutės česnako,
- svogūno,
- smulkinto „Džiugo“ sūrio.
Gaminimas:
Verdame makaronus su šlakeliu aliejaus, stengiamės nepervirti. Keptuvėje čirška svogūnas, kumpis, česnakas ir prieskonių, jei dar kokių norisi pagal skonį – bet tikrai nebūtina.
Špinatus sumetam į smulkintuvą ir sumalam, bet nebūtinai, jei tingisi, galima tiesiog supjaustyti, tik sumalus būna smagesnė patiekalo konsistencija.
Į tai, kas skrunda keptuvėje, supilame grietinėlę, o tada jau viskas troškinama ant mažos ugnies, neturi virti labai. Ant galo supilame špinatų tyrę. Galiausiai keptuvės turinį supilame ant makaronų, sumaišome ir uždengiame, kad susidraugautų. Lėkštėje ant patiekalo užkrauname „Džiugo“ pagal skonį. Gardaus!
Dėkojame Idai už receptą!
Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.