Ingredientai:
- 800 g vištų šlaunelių mėsos (be kaulų ir odos);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 didelis svogūnas;
- 4 skiltelės česnako, nuluptos;
- 3 morkos, nuskustos ir supjaustytos į 5–6 gabaliukus;
- 5–6 salierų stiebai, supjaustyti į 3–4 dalis;
- 5–6 bulvės, perpjautos pusiau, o jei didesnės – ketvirčiais;
- 1 šakelė šviežio čiobrelio;
- 1 šakelė šviežio rozmarino;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- saujelė plokščialapių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 500 ml vištienos arba daržovių sultinio (arba vandens).
Gaminimas:
1. Plačiame storadugniame puode įkaitinkite aliejų, dėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol kiek apskrus. Išimkite iš puodo, perpjaukite kiekvieną gabaliuką pusiau ir kol kas atidėkite.
2. Tame pačiame puode apkepkite, kol taps permatomi, svogūno kubelius ir česnaką (jo geriau nesmulkinti, bet kepinti skilteles). Tada suberkite morkų ir salierų gabaliukus, dėkite rozmaruno ir čiobrelio šakeles, įberkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos bei kepinkite dar kelias minutes, kol pakvips daržovėmis ir žolelėmis.
3. Supilkite į puodą su daržovėmis sultinį (ar vandenį), kai užvirs, dėkite vištieną ir bulves, įberkite pipirų. Sumažinkite kaitrą iki kiek mažesnės, nei vidutinė ir leiskite troškintis apie 30 min. Į pabaigą paragaukite, ar netrūksta skonio, jei reikia, dar pasūdykite.
4. Nukelkite nuo kaitros, apibarstykite petražolėmis, leiskite dar kelias minutes pailsėti, o tada dėkite į lėkštes ir ragaukite.