Ingredientai:
- 12–14 sumuštinių, brioche duonos ar batono riekių (labiau tinka padžiūvusi duona, jei ji šviežia ir minkšta, kelias minutes padžiovinkite orkaitėje);
- 50 g sviesto, minkšto (ir dar šiek tiek kepimo indui ištepti);
- 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
- 2–3 saujos mėlynių ar šilauogių;
- nutarkuotos citrinos žievelės;
- 3 kiaušiniai;
- 0,5 stiklinės pieno;
- cinamono (jei mėgstate);
- patiekimui: klevų sirupo, cukraus pudros, perlinio cukraus (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Duonos riekeles supjaustykite įstrižai, kad gautumėte trikampėlius.
2. Nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais kruopščiai ištepkite sviestu.
3. Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir 1 šaukštu cukraus.
4. Pamirkykite pusę duonos riekelių plakinyje ir išklokite jomis indo dugną. Tuomet berkite uogas ir likusį cukrų, pabarstykite citrinos žievele. Antrąja duonos dalį taip pat mirkykite likusiame plakinyje ir dėkite ant uogų, tačiau ne taip taisyklingai, kaip pirmąjį sluoksnį, duonos trikampėlius galite dėti kiek statmenai, kad jie geriau apskrustų. Ant viršutinio duonos sluoksnio padėliokite sviesto gabaliukų, galite dar pabarstyti ir cinamonu.
5. Dėkite kepimo indą į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) ir kepkite 25–30 min. arba kol duonos riekelės bus gerai paskrudę. Šis kepinys skaniausias šiltas. Galite jį skaninti klevų sirupu, cukraus pudra, galite ragauti su trupučiu plaktos grietinėlės ar vaniliniais ledais.