Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasti produktai ir nepaprastas rezultatas: orkaitėje kepti skrebučiai su mėlynėmis

Įvairių rūšių duonos suvalgome nemažai, tačiau, jokia paslaptis, visiems pasitaiko rasti spintelėje „pavargusį“ batoną ar kelias sumuštinių duonos riekes. Jei taip nutiko, tokius „pavargėlius“ galite sunaudoti iškepdami juos orkaitėje kartu su sezoninėmis uogomis, tarkime, mėlynėmis ar šilauogėmis. Žinoma, šis skanėstas toks geras, jog galima ir neieškoti „pavargusios“ duonos, bet specialiai nusipirkti šviežios. Išbandykite, patiks!
Duonos skrebučiai su uogomis
Duonos skrebučiai su uogomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 12–14 sumuštinių, brioche duonos ar batono riekių (labiau tinka padžiūvusi duona, jei ji šviežia ir minkšta, kelias minutes padžiovinkite orkaitėje);
  • 50 g sviesto, minkšto (ir dar šiek tiek kepimo indui ištepti);
  • 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2–3 saujos mėlynių ar šilauogių;
  • nutarkuotos citrinos žievelės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • cinamono (jei mėgstate);
  • patiekimui: klevų sirupo, cukraus pudros, perlinio cukraus (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Duonos riekeles supjaustykite įstrižai, kad gautumėte trikampėlius.

2. Nedidelį kepimo indą aukštesniais kraštais kruopščiai ištepkite sviestu.

3. Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir 1 šaukštu cukraus.

4. Pamirkykite pusę duonos riekelių plakinyje ir išklokite jomis indo dugną. Tuomet berkite uogas ir likusį cukrų, pabarstykite citrinos žievele. Antrąja duonos dalį taip pat mirkykite likusiame plakinyje ir dėkite ant uogų, tačiau ne taip taisyklingai, kaip pirmąjį sluoksnį, duonos trikampėlius galite dėti kiek statmenai, kad jie geriau apskrustų. Ant viršutinio duonos sluoksnio padėliokite sviesto gabaliukų, galite dar pabarstyti ir cinamonu.

5. Dėkite kepimo indą į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) ir kepkite 25–30 min. arba kol duonos riekelės bus gerai paskrudę. Šis kepinys skaniausias šiltas. Galite jį skaninti klevų sirupu, cukraus pudra, galite ragauti su trupučiu plaktos grietinėlės ar vaniliniais ledais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais