Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprasti virtuvės šedevrai: naminė moliūgų tyrė

Kasmet moliūgas tampa rudens sezono žvaigžde – dauguma pasinaudoja tuo, kad moliūgas yra nebrangus, neįtikėtinai universalus virtuvėje, o sočiam patiekalui užtenka jo vieno. Prekybos tinklas „Iki“ dalinasi puikios moliūgų tyrės, kuri gali pagardinti daugelį kitų patiekalų, receptu.
Moliūgas
Moliūgas / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Moliūgai

Ingredientai:

Reikės: 1 šviežio moliūgo, druskos (nebūtina).

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Perpjaukite moliūgą per pusę, (jeigu labai dideles – galite ir į kelias dalis) išskobkite sėklas. Jeigu norite, pabarstykite vidinę pusę druska ir sudėkite pjautine puse žemyn ant skardos. Kepkite 40-60 min., kol daržovė suminkštės, o šakutė lengvai įsmigs. Palikite atvėsti.
  3. Rankomis nulupkite minkštimą nuo odelės ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Gerai sutrinkite iki vientisos masės, vis sustodami ir nuvalydami indo šonus. Sudėkite į marlę ar ploną audinį ir palikite apie 30 min pastovėti virš dubens, kad nuvarvėtų perteklinis skystis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito