Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprastos ir skanios užtepėlės: varškės su džiovintais pomidorais ir rikotos su avokadais

Vasarą įvairios lengvos užtepėlės kaip niekada aktualios – juk būna dienų, kai karšto maisto, rimtesnių patiekalų nė nesinori. O norisi šaltos sriubos, ko nors nesunkaus, gaivaus, daržoviško... Lengvai vakarienei ar užkandžiui sulaukus svečių nepaprastai tiks duoniukai, trapučiai, šviesi duona su užtepėlėmis. Dalijamės pora nuostabių receptų!
Užtepėlė su džiovintais pomidorais
Užtepėlė su džiovintais pomidorais / Vida Press nuotr.

Varškės ir džiovintų pomidorų užtepėlė

Ingredientai:

  • 200 g varškės;
  • 7–8 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (galite naudoti ir minkštesnius pusiau džiovintus);
  • 2 nedidelės skiltelės česnako;
  • 3 valg. šaukšt. itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • kelios šakelės šviežių bazilikų;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelis citrinų sulčių;
  • 1–2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto.

Gaminimas:

1. Džiovintus pomidorus nusunkite ir supjaustykite juostelėmis. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Nuskabykite bazilikų lapelius ir supjaustykite juostelėmis.

2. Visus ingredientus sudėkite ir supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tiesa, bazilikų galite kartu ir netrinti, bet pabarstyti jais jau paruoštą užtepą bendrame dubenyje ar barstyti ant jo jau užtepus ant trapučių, duoniukų ar pan. Pagaminę užtepą paragaukite, ar netrūksta skonio ir, jei prireiks, papildomai berkite druskos, jei jis pernelyg tirštas – šiek tiek daugiau jogurto. Drąsiai koreguokite užkandį pagal savo skonį.

Pastaba: ši užtepėlė, laikoma šaldytuve, gera išbus porą dienų. Tik indą, kuriame ją laikote, uždenkite maistine plėvele, kad neapdžiūtų viršus.

Vida Press nuotr./Užtepėlė su avokadais
Vida Press nuotr./Užtepėlė su avokadais

Rikotos ir avokadų užtepėlė

Ingredientai:

  • 2 sunokę nedideli avokadai arba 1 didelis;
  • 2–3 valg. šaukšt. parmezano sūrio, smulkiai sutarkuoto;
  • 150200 g rikotos;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelis žaliųjų citrinų (laimų) sulčių (galit naudoti ir įprastų citrinų);
  • maža saujelė pistacijų (nebūtina);
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta.

Gaminimas:

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, suberkite į vidutinio dydžio dubenį ir pašlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Tuomet kruopščiai sutrinkite šakute.

2. Sudėkite į avokadų masę, trintą česnaką, rikotą, viską labai gerai išsukite. Galiausiai berkite tarkuotą parmezaną, sugrūstas ar elektriniu smulkintuvu susmulkintas pistacijas (jei naudojat), paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite ir naudokite.

Pastaba: šios užtepėlės geriau ilgai nelaikyti – gaminkite, kiek suvalgysite vienu kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai