Ingredientai:
- 200 g sviesto (labai šalto, galite net kurį laiką palaikyti šaldymo kameroje);
- 1 st. cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 2 st. miltų;
- 400 g varškės;
- 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius trupinius. Darbuokitės greitai, kad sviestas neimtų tirpti.
2. Paruoškite įdarą: varškę labai gerai pertrinkite šakute ar net per plieninį sietelį, o tada sumaišykite su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais. Išsukite iki vientisos masės.
3. Į apvalią kepimo formą nusegamais kraštais sudėkite pusę tešlos, tada krėskite varškės įdarą, o ant viršaus – likusią dalį tešlos.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dėkite kepimo formą su pyragu ir kepkite apie 1 valandą. Jei matote, jog į pabaigą labai skrunda, viršų galite pridengti folija.