Ingredientai:
- 1 skardinė (400 g) konservuotų pupelių;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos (galima keisti pomidorų padažu);
- 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių mišinio;
- 1–1,2 daržovių sultinio;
- 75 g makaronų, nedidelio formato;
- 100 g rūkytos šoninės arba lašinukų, susmulkintų;
- ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Dideliame storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir šoninę ar lašinukus, kol suminkštės, tada suberkite česnakus ir dar maišydami pakepinkite, kol pakvips.
2. Suberkite į puodą nusunktas pupeles, pomidorų pastą ar padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, suberkite makaronus ir virkite tol, kol išvirs makaronai (žiūrėkite ant pakuotės).
3. Pilkite sriubą į lėkštes, pagardinkite kapotais svogūnais, jei norisi, galite įsikrėsti ir šaukštą grietinės.