Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paprikų vaivorykštė: ir jaukiai vakarienei, ir žiemos atsargoms

Įvairių spalvų paprikų galima įsigyti visus metus, tačiau dabar jos pačios pigiausios, šviežiausios, o ir dažnas daržininkas Lietuvoje sugeba jų užsiauginti – šiltesnis klimatas ar elementarus šiltnamis leidžia tą padaryti. Paprikos atveria tikrą įvairiausių galimybių spektrą, gal pirmiausia išbandysite įdarytas ar kitaip skaniai paruoštas, o vėliau nepamirškite pasiruošti jų ir žiemai.
Įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.
Keptų paprikų ir baklažanų sriuba
Receptas: Keptų paprikų ir baklažanų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 5.00 vnt. (saldžiosios)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt.
Sultys: 100.00 ml (pomidorų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 500.00 ml (tik kad apsemtų daržoves)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai citrinų sulčių arba keli šaukštai grietinės)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite.

2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes). Sudėkite pjaustytas daržoves, įpilkite sultinio ir pomidorų sulčių (sultinio pilkite tiek, kad jis tik apsemtų daržoves, nes kitaip sriuba bus vandeninga). Sriubą virkite 15–20 minučių.

3. Dar karštą pertrinkite trintuve. Jei mėgstate rūgštesnę, įpilkite citrinų sulčių. Kad būtų sočiau, galite įdėti kelis šaukštus grietinės. Apibarstykite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Paprikų sriuba
Receptas: Paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 1500.00 ml
Bulvės: 300.00 g
Paprikos: 4.00 vnt. (2 - raudonos ir 2 - geltonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirneliai)
Bri sūris: 150.00 g (minkšto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Pipirniai: (grūdeliai - papuošimui) 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes.
  2. Saldžiąsias paprikas guldykite į riebalais pateptą skardą ir kepkite apie 10 min.
  3. Perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir nulupkite odelę.
  4. Aitriąją papriką sukapokite.
  5. Svogūną supjaustykite griežinėliais, česnaką sutraiškykite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
  6. Į puodą supilkite vištienos sultinį, sumeskite pjaustytas bulves, tarkuotą morką, pipirų grūdelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 20 min.
  7. Sriubą suplakite.
  8. Atskirame indelyje elektriniu plakikliu sutrinkite raudoną papriką su jogurtu ir kambario temperatūros sūriu.
  9. Masę įmaišykite į sriubą.
Suskleisti
Geltonųjų paprikų sriuba
Receptas: Geltonųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (3 - 4 - geltonosios)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, dėkite ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 minučių. Tuomet palaukite, kol atvės, išimkite sėklalizdžius, nulupkite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, salierus, česnaką, morkas, raudonėlius, bulves, paprikas ir supilkite daržovių sultinį. Virkite iki kol daržovės suminkštės, pasūdykite. Patiekite su šviežiais bazilikais.
Suskleisti
Paprikos žiedeliai
Receptas: Paprikos žiedeliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Miltus, kiaušinius, aliejų ir prieskonius sumaišykite iki vientisos masės. Jei ji per tiršta, įpilkite vandens.
  2. Papriką supjaustykite griežinėliais, pamirkykite  juos paruoštoje miltų masėje ir dėkite į puodą su aliejumi, kols griežinėliai apskrus.
  3. Į tešlą gali būti vyniojama ir virta bei griežinėliais supjaustyta paprika.
  4. Apskrudintus griežinėlius tiekite su majonezu, pomidorų padažu ar pagamintu česnakų padažu.
Suskleisti
Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys
Receptas: Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 41
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 500.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Paprikos: 500.00 g (žalios saldžiosios)
Pomidorai: 500.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas)
Kaip gaminti

1. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, išimkite.

2. Česnako skilteles susmulkinkite, paprikas ir pomidorus supjaustykite šiaudeliais. Berkite į keptuvę, kur kepė baklažanai. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite kelias minutes, tada supilkite sultinį ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite baklažanus ir troškinkite dar 5 minutes. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Keptos įdarytos paprikos
Receptas: Keptos įdarytos paprikos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Riešutai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (2 - paprikoms kepti ir 2 - paprikoms aptepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 kapotų - paprikoms aptepti)
Medus: 1.00 arbat. š. (paprikoms aptepti)
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.

2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.

3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.

Suskleisti
Įdarytos saldžiosios paprikos
Receptas: Įdarytos saldžiosios paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (įvairių spalvų, saldžiosios)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Razinos: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas "Džiugas")
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltas)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Pomidorų pasta:( 2- 3 valg. š. - padažui) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, išmirkytomis razinomis, pipirais, druska, ir čiobreliais. Paprikas perpjaukite, išvalykite vidų ir pridėkite paruošto faršo. Sudėkite paprikas į kepimo indą, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

2. Padažui skirtus miltus sumaišykite su trečdaliu stiklinės vandens, sudėkite grietinę, pomidorų pastą ir gerai išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais. Išimtas iš orkaitės paprikas apipilkite padažu ir dar troškinkite apie 10 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Suskleisti
Žuvimis įdarytos paprikos
Receptas: Žuvimis įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
1.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Menkė: 250.00 g (išdarinėtų)
Paprikos: 4.00 vnt. (saldžiosios)
Bulvės: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 2.00 vnt. (4 griežinėliai ir sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Migdolai: 50.00 g (malti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite.

2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti.

3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno išimkite į didelį dubenį ir pamaigykite, kad subyrėtų į gabalėlius. Sudėkite grūstus česnakus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis, aliejų, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite bulvių košę, pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta.

4. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas. Puseles sudėkite ant grotelių (geriau, kad viena su kita nesiliestų) ir kepkite 160 °C orkaitėje, kol kraštai pradės anglėti.

5. Praaušusias paprikas pridėkite paruošto įdaro ir patiekite kiekvieną puselę papuošus perpus perpjautu citrinų griežinėliu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Moliūgų troškinys su paprikomis
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt.
Ryžiai: 250.00 g (virtų - įdarui)
Faršas: 250.00 g (kiaulienos - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Pomidorų padažas: 250.00 ml (padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (čili - padažui)
Vanduo: 100.00 ml (padažui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (sėklų pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti
  1. Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite.
  2. Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą. 

Padarykite užpilą:

  1. Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti), kad kario prieskoniai lengviau ištirptų.
  2. Vandenį sumaišykite su pomidorų padažu. Pridėkite smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis).
  3. Pridėkite kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišykite. Pilkite ant paprikos viršūnių.
  4. Troškinkite, uždengę dangtį, apie 40-50 minučių.
  5. Retkarčiais laistykite paprikas iš viršaus užpilu.

Receptą atsiuntė Kristina

Suskleisti
Grikiais įdaryta paprika
Receptas: Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 1.00 puodelis
Morkos: 5.00 vnt.
Paprikos: 5.00 vnt. (patinkančių spalvų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų mišinio)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Šalto spaudimo rapsų aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pomidorų tyrė: 5.00 valg. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.

2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.

3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).

4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.

5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.

7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.

8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.

 

9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.

10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.

Suskleisti
Kaimiška višta, troškinta drauge su paprikomis
Receptas: Su paprikomis troškina kaimiška višta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kaimiškos vištos)
Paprikos: 3.00 vnt. (įvairių spalvų)
Vynas: 1.00 st. (baltojo, stalo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (stambios)
Raudonėliai: 1.00 sauja (šviežio)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti

1. Gabaliukais supjaustykite vištą.

2. Alyvuogių aliejuje pakepinkite česnako skilteles, kai pagels, pašalinkite, o tada tame pačiame aliejuje lengvai apkepinkite vištos gabaliukus, pasūdykite.

2. Išvalykite ir stambiai supjaustykite papriką.

3. Dėkite vištą į kepimo indą, paprikos gabalus sudėkite ant vištos ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.

4. Kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje, apšlakstydami baltuoju vynu

5. Patiekdami apibarstykite šviežiu raudonėliu, smulkiai sukapotomis petražolėmis ir šviežiai maltas pipirais.

Suskleisti
Moliūgų užtepėlė
Receptas: Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 33
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 0.50 arbat. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Moliūgą ir išvalytas paprikas stambiai supjaustykite bei sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Viską apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Tuomet apibarstykite česnakais, aitriosiomis paprikomis, džiūvėsėliais ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

2. Gautą masę labai gerai sumalkite elektrine trintuve, tada pagardinkite žiupsneliu cukraus, raudonėliais, druska bei pipirais ir apie 2 valandas palaikykite šaltai, kad skoniai susimaišytų ir užtepėlė sutirštėtų.

Suskleisti
Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis
Receptas: Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Mangas: 500.00 g
Paprikos: 300.00 g (raudonųjų)
Imbieras: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Actas: 200.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Mangus nuvalykite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais.
  2. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite nedideliais kubeliais.
  3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Puode užvirinkite actą su cukrumi, suberkite svogūnus ir pavirkite 5–10 minučių. Sumeskite mangus ir paprikas, smulkintus česnakus.
  4. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės. Galiausiai suberkite prieskonius, dar kartą užvirinkite ir nukaiskite.
  5. Supilstykite į švarius stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Pomidorų ir paprikų čatnis
Receptas: Pomidorų ir paprikų čatnis
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 79
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (sunokę)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų gabalėlių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną saldžiąją raudoną ir geltoną)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 g (pagal skonį juodųjų)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kuminai: 1.00 g (pagal skonį)
Kalendros: 1.00 g (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Saldžiąsias paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite visus birius prieskonius: garstyčių ir kalendrų grūdelius, cinamoną, gvazdikėlius, sumeskite ir laužytus laurų lapelius.
  4. Kai prieskonių mišinys smarkiai pakvips, į keptuvę įmeskite išvalytą kapotą aitriąją papriką ir smulkia trintuve tarkuotą imbierą. Viską gerai išmaišykite, sumeskite pomidorų ir paprikų gabalėlius, pagal skonį pasūdykite.
  5. Ant silpnos ugnies pagardą troškinkite apie 20 min., kol dalis skysčio nugaruos ir jis sutirštės.
  6. Galiausiai įmaišykite ananasų gabalėlius ir pagal skonį įberkite cukraus.
Suskleisti
Baklažanų ir paprikų mišrainė
Receptas: Baklažanų ir paprikų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 200.00 g (saldžiųjų)
Pomidorai: 150.00 g
Aitrioji paprika: 50.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 100.00 ml
Actas: 60.00 ml
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje pašildykite aliejų, supilkite actą ir druską su cukrumi. Šiame mišinyje iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Išgriebkite.
  3. Išvalytas saldžiąsias paprikas supjaustykite žiedais ir apkepkite tame pačiame prieskoniais pagardintame aliejuje. Aitriąsias paprikas ir nuluptą česnaką susmulkinkite.
  4. Nuplautus pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Daržoves paspausdami sluoksniuokite į stiklainius ir užpilkite tuo pačiu aliejumi, kuriame jos kepė.
  5. Pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su šiltu vandeniu. Užvirkite ir 100 laipsnių temperatūros vandenyje kaitinkite pusvalandį.
  6. Stiklainius išimkite, sandariai užsukite dangtelius, apverskite ir taip palikite per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su obuoliais
Receptas: Paprikos, marinuotos su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Obuoliai: 3.00 kg (rūgščių (geriausia antaninių))
Vanduo: 4.00 l (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (300 - 400 - marinatui)
Actas: 300.00 ml (marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
  2. Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
  3. Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Paprikos su imbierais
Receptas: Paprikos su imbierais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 10.00 vnt. (įvairiaspalvių saldžiųjų)
Aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 10.00 skiltelės
Imbieras: 120.00 g (smulkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite.
  2. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Žieveles ir sultis supilkite į keptuvę. Suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai nedidelės ugnies troškinkite 20–25 minutes. Atidenkite ir dar kaitinkinkite tol, kol išgaruos skystis.
  3. Sukrėskite masę į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į karštą vandenį ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Paprikos, marinuotos su medumi
Receptas: Paprikos, marinuotos su medumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 68
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2500.00 g (saldžiųjų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Aliejus: 250.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
  2. Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
  3. Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
  4. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 63
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Česnakai: 130.00 g (skiltelių)
Vanduo: 500.00 ml
Aliejus: 325.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 valg. š. (rūpios)
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas ir supjaustykite skersai platesniais šiaudeliais.
  2. Nulupkite česnakų skilteles, jas supjaustykite griežinėliais. Iš likusių produktų puode užvirkite marinatą, pakaitinkite apie dvi minutes.
  3. Sumeskite paprikas, česnakus ir virkite dar penkias–šešias minutes.
  4. Greitai atvėsinkite, tarkime, mišinį perpildami į kitą puodą. Padėkite šaltai ir laikykite penkias dienas, du ar tris kartus per dieną pamaišykite.
  5. Tada vėl užvirinkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15–20 minučių.
  6. Mišrainę supilkite į sterilius indus, sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito