Ingredientai:
- 3 dideli kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
- 4 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 stiklinės jau išvirtų ryžių (galite naudoti ir vakarykščius likučius);
- 400 g varškės (geriau riebesnės);
- saujelė lazdynų riešutų, smulkiai sukapotų;
- 150 g razinų, nuplautų ir nusausintų;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus arba vanilės pastos;
- žiupsnis druskos;
- 1 valg. šaukšt. manų kruopų ar maltų džiūvėsėlių;
- gabaliukas sviesto, kepimo formai patepti.
Gaminimas:
1. Kiaušinių trynius dubenyje išsukite su cukrumi iki balkšvos masės. Sudėkite į šią masę varškę, gerai ištrinkite ir sumaišykite. Tuomet suberkite ir ryžius, darsyk išmaišykite.
2. Į ryžių ir varškės masę suberkite ir riešutus, razinas, vanilinį cukrų ar pastą, darsyk gerai išmaišykite.
3. Atskirame dubenyje kiaušinių baltymus išplakite su druska. Tuomet atsargiai, kad išsaugotumėte kuo daugiau oro, įmaišykite į varškės masę.
4. Nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu, o tada pabarstykite manais arba maltais džiūvėsėliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Sukrėskite paruoštą masę į kepimo formą, išlyginkite viršų. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min., kol viršus gražiais apskrus. Tiekite su mėgstamais priedais.