Parepetuokite dar iki švenčių: sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kalakutiena ir spanguolėmis

Paukštiena ir spanguolių padažas – nepralenkiamas, klasikinis šventinis derinys. Tačiau jei norite greito varianto, nebūtina kepti viso paukščio. Išbandykite pyragėlius iš pirktinės sluoksniuotos tešlos, įdarytus maltos kalakutienos, šoninės ir spanguolių džemo (ar džiovintų uogų) deriniu. Galbūt parepetavę iki švenčių, vėliau šiuos kepinukus kartosite jau atėjus metui ruošti proginius patiekalus.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su malta mėsa
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su malta mėsa / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 šaldytos sluoksniuotos tešlos stačiakampiai;
  • 500 g maltos kalakutienos;
  • 200 g rūkytos kiaulienos šoninės (galima ir nedėti, tačiau su dūmo aromatu skaniau), supjaustytos kubeliais;
  • 2 riekės šviesios padžiūvusios duonos (arba pora šaukštų jau paruoštų džiūvėsėlių trupinių);
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • saujelė džiovintų spanguolių (pasmulkintų) arba 2–3 valg. šaukšt. spanguolių džemo;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų šviežių petražolių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinis, paplaktas;
  • kmynų, sezamo sėklų ar šviežių čiobrelių lapelių (viršui apibarstyti).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Jei naudojate duoną, sumalkite ją elektriniu smulkintuvu iki trupinių.

3. Šaldytą tešlą išimkite iš šaldymo kameros ir leiskite apie 15–20 min. atšilti.

4. Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės.

5. Į nemažą dubenį dėkite mėsą, šoninę, džiūvėsėlius, česnakus, pakepintus svogūnus su visu sviestu, berkite druskos, pipirų, petražolių lapelius, jei naudojate džiovintas spanguoles, tada ir jas. Viską gerai išmaišykite.

6. Kiekvieną tešlos lakštą perpjaukite išilgai pusiau – turite gauti 6 juostas.

7. Jei naudojate ne džiovintas spanguoles, o džemą, juo patepkite gautas juostas (išskyrus kraštelius). Dėkite ant kiekvienos tešlos juostelės įdaro, tada kiekvieną juostą perlenkite, kad gautumėte vamzdelį su įdaru viduje, „siūlę“ kiek įmanoma tvirčiau suspauskite.

8. Aštriu peiliu supjaustykite kiekvieną vamzdelį į 3–4 dalis, taip suformuodami nedidelius pyragėlius. Dėkite į skardą, aptepkite paplaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamais, kmynais ar čiobreliais.

9. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol bus gražiai rusvi. Valgykite kiek atvėsusius ar kambario temperatūros.

Vida Press nuotr./Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su malta mėsa
Vida Press nuotr./Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su malta mėsa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis