Medaus padažas su pipirais
Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno arba šerio acto;
- 2 valg. šaukšt. medaus, pašildyto, kad būtų skystas;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 šalotinis arba 0,5 raudonojo svogūno, labai smulkiai supjaustyto;
- 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- sauja šviežių mėtų, susmulkintų.
Gaminimas:
Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite, kol padažas taps kreminės konsistencijos. Viskas, galite naudoti!
Citrininis padažas su čiobreliais
Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- didelis žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės.
Gaminimas:
Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite.
Klasikinis balzaminio acto padažas
Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 4-5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Gaminimas:
Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite.
Pikantiškas garstyčių-acto padažas
Ingredientai:
- 3 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 1 valg. šaukšt. Dijono garstyčių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 maža česnako skiltelė, sutraiškyta;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Sudėkite visus ingredientus į užsukamą stiklainį ir purtydami labai gerai suplakite.