Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasakiška pasukų panakota su braškių ir rabarbarų džemu

Kai oras įkaista, ilgai kaitinti orkaitės nesinori. Tada gelbsti desertai, kurių nė nereikia kepti. Dar pageidautina, kad jie būtų lengvi ir sezoniški. Tad ši panakota atitinka visus reikalavimus – skani, lengva, greitai paruošiama, o ją vainikuoja saldžiarūgštis braškių ir rabarbarų džemas. Išbandykite!
Panakota su braškių ir rabarbarų džemu
Panakota su braškių ir rabarbarų džemu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 arbat. šaukšt. želatinos;
  • 300 ml plakamosios grietinėlės;
  • 300 ml pasukų;
  • 200 ml grietinės, geriau neriebios;
  • 70 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus arba 0,3 arbat. šaukšt. vanilės pastos.

rabarbarų-braškių džemas:

  • 2–3 stambūs rabarbarų stiebai, nulupti;
  • 1 stiklinė braškių;
  • 60 g cukraus;
  • 1,5 arbat. šaukšt. želatinos.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai gaminame panakotą. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 60 ml šalto vandens, suberkite želatiną, išmaišykite ir palikite 10 min., kad išbrinktų.

2. Ant nedidelės kaitros užkaiskite nediduką prikaistuvį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, druską, sudėkite vanilę. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Supilkite išbrinkusią želatiną, pamaišykite, kad ištirptų, tačiau jokiu būdu neužvirkite. Nukaiskite ir leiskite atvėsti.

3. Kai mišinys atvės, sumaišykite jį su grietine ir pasukomis – gerai išsukite, kad viskas susimaišytų. Gautą mišinį supilstykite į 6 plačias stiklines, stiklainėlius ar kitus jums patinkančius indus. Dėkite į šaldytuvą bent porai valandų, kad sustingtų.

4. Paruoškite džemą. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabaliukais supjaustytus rabarbarus, ketvirčiais supjaustytas braškes, suberkite cukrų. Ant nedidelės kaitros kaitinkite viską apie 20 min., kol uogos ir rabarbarai suvirs. Petrinkite viską per plieninį sietą, mums reikia maždaug 1 stiklinės tyrės.

5. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 2 šaukštus vandens, suberkite želatiną ir leiskite 10 min. išbrinkti. Išbrinkusią želatiną supilkite į uogų ir rabarbarų tyrę, trumpai pakaitinkite, kol želatina ištirps, tačiau neužvirkite. Leiskite visiškai atvėsti.

6. Po porą šaukštų paruoštos tyrės užpilkite ant kiekvienos panakotos viršaus ir vėl dėkite šaltai, kad sustingtų – tai užtruks apie 2–3 val. Pagaminta panakota šaldytuve gali išstovėti iki 3 dienų, tad jei ruošiate desertą šventėms, galite tą padaryti iš anksto.

Vida Press nuotr./Panakota su braškių ir rabarbarų džemu
Vida Press nuotr./Panakota su braškių ir rabarbarų džemu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas