Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 4 česnako skiltelės, sutraiškytos;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabalėlis, smulkiai sutarkuotas;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 2–3 saldžiosios bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais;
- 1 puodelis raudonųjų lęšių;
- 0,5 skardinės arba nedidelė pakuotė kokosų „pieno“;
- 1–1,5 stiklinės daržovių sultinio (tinka ir ruoštas iš kubelio);
- ryšelis šviežių kalendrų, sukapotų (patiekimui);
- 1 žalioji citrina (laimas), supjaustyta skiltelėmis (patiekimui).
Gaminimas:
1. Storadugniame puode ar keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepinkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite česnakus ir imbierą ir pakepinkite dar porą minučių, kol pakvips. Galiausiai suberkite prieskonius ir apie 0,5 šaukštelio druskos bei pakepinkite dar minutę.
2. Suberkite bulvių kubelius ir lęšius, supilkite sultinį bei kokosų „pieną“ ir leiskite troškintis ant silpnos kaitros apie 20 min. – kol bulvės ir lęšiai bus išvirę. Jei troškinys pernelyg greitai sausėja, įpilkite papildomai sultinio ar vandens.
3. Tiekite su kapotomis kalendromis, įspauskite pagal skonį citrinos sulčių.