Ingredientai:
- 180 g kreminio sūrio, kreminės varškės arba rikotos;
- 2 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnelis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 60 g sviesto, išlydyto;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba keli lašai vanilės ekstrakto;
- 250 ml riebaus pieno;
- 225 g miltų;
- aliejaus ar ghee sviesto, kepimui.
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
2. Kitame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, varškę ar rikotą su tryniais, tuomet supilkite pieną, darsyk išmaišykite.
3. Į skystąjį mišinį suberkite sausąjį, išmaišykite iki vientisos masės, tuomet supilkite vanilę, lydytą sviestą, citrinos sultis ir suberkite citrinos žievelės tarkius.
4. Galiausiai išplakite iki standumo kiaušinio baltymus ir sudėkite juos į bendrą masę bei švelniai, kad masė neprarastų purumo, išmaišykite.
5. Įkaitinkite blynams kepti skirtą keptuvę su trupučiu aliejaus iki vidutinės kaitros. Šaukštu dėkite po truputį tešlos ir kepkite iš abiejų pusių. Pasistenkite sureguliuoti kaitrą, kad blyneliai spėtų iškepti nepradėdami degti.
6. Tiekite su uogiene, šviežiomis uogomis, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.