Ingredientai:
blynų tešlai:
- 2 kiaušiniai;
- žiupsnis druskos;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 st. pieno;
- 1 st. vandens;
- 1 st. miltų;
- aliejaus (kepimui).
įdarui:
- 400 g varškės;
- 2 valg. šaukšt. cukraus arba cukraus pudros;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnis druskos;
- sauja šviežių vyšnių (išgliaudytais kauliukais, o tada nuvarvintų).
Gaminimas:
1. Pirmiausiai paruoškite blynų tešlą. Kiaušinius ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išsukite iki košelės be gumuliukų. Supilkite likusį pieną bei vandenį ir dar kartą išmaišykite. Leiskite tešlai apie pusvalandį ramiai pastovėti.
2. Tešlai išbrinkus pilkite jos po samtį į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir paskirstykite. Kepkite iš abiejų pusių tik kol švelniai pagels. Taip iškepkite plonus blynelius iš visos tešlos.
3. Varškę gerai ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniu.
4. Ant kiekvieno lietinio dėkite po gerą šaukštą varškės įdaro, ištepkite per visą paviršių, berkite po keletą vyšnių, o tada susukite ritinėlį ar lenkite per pusę, o tada darsyk pusiau (gausite trikampius).
5. Taip suformuotus lietinius apkepkite keptuvėje su trupučiu sviesto ir alyvuogių aliejaus.