„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasakiškai skanu: virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Jei dar nežinojote, žinokite: moliūgas ir charakteringasis šalavijas yra tobulas derinys. Gražios rudens dienos vakarienei (galima ir savaitgalį, jei darbo dienomis neturite laiko) kviečiame pasigaminti skanutėlių virtinukų su bulvių ir moliūgų įdaru. Išvirusius skaninkite juos šalavijais gausiai pagardintu ir prikvepintu sviestu!
Virtinukai su bulvių-moliūgų įdaru
Virtinukai su bulvių-moliūgų įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • šlakelis vandens;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

įdarui:

  • 300 g moliūgo (tvirtu ir salsvu minkštimu);
  • 200 g virtų bulvių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • muskato riešuto;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto pecorino sūrio (jei neturite, tiks ir parmezanas; galite dar tiek pat skirti apibarstymui)

padažui:

  • 50 g sviesto;
  • saujelė šviežių šalavijų lapelių;
  • kedrų riešutų (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Miltus berkite ant lygaus paviršiaus, padarykite duobutę, į ją berkite druską, pilkite aliejų, muškite kiaušinius ir plačiu peiliu imkite kapoti, vis įversdami iš kraštų miltų. Jei mišinys pernelyg sausas, įpilkite šiek tiek vandens. Kai visi ingredientai susijungs, imkite minkyti – turite gauti vientisą glotnią tešlą. Suvyniokite jos rutulį į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.

2. Paruoškite įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Moliūgą (be žievės ir sėklų) supjaustykite 1 cm storio riekelėmis, išdėliokite ant plokščios kepimo skardos, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir muskato riešutu. Kepkite apie 20 min., kol suminkštės.

3. Į dubenį sudėkite virtas bulves ir iškepusį moliūgą, gerai sutrinkite šakute, tada suberkite sūrį, pabarstykite druska, pipirais ir darsyk labai gerai išmaišykite.

4. Ant lygaus paviršiaus, pabarstyto miltais, iškočiokite pabrendusią tešlą iki 2 mm storio lakšto. Ant tešlos dėliokite po šaukštelį pasiruošto įdaro ir formuokite virtinukus taip, kaip esate įpratę – naudodami stiklinę ar specialų spaustuką. Būtinai gerai apspaudykite kraštelius!

5. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite, o tada atsargiai suberkite suformuotus virtinukus. Virkite apie 3–4 min. nuo to laiko, kai virtinukai iškils į paviršių.

6. Nedidelėje keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydykite sviestą, suberkite juostelėmis supjaustytus šalavijų lapelius, jei naudojate – ir kedrus, pakepinkite, kol pakvips.

7. Iš vandens išgriebtus virtinukus dėkite į platų dubenį, užpilkite sviesto padažu ir nieko nelaukdami tiekite, jei patinka, dar ir pabarstę sūriu!

Vida Press nuotr./Virtinukų formavimas
Vida Press nuotr./Virtinukų formavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs