„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasakiškas pyragas, kuris pavergs visus šokolado gerbėjus

Kąsnelis gero šokolado gali praskaidrinti ir niūriausią dieną, o ką jau kalbėti apie kvapnų, minkštą šokoladinį pyragą! Savaitgalio proga kviečiame pasilepinti aromatingu naminiu kepiniu, kuris prikvėpins ne tik visus namus, bet ir kiemą!
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 110 g sviesto, minkšto;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 120 g grietinės;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba keli lašai vanilės ekstrakto;
  • 125 g miltų;
  • 60 g kakavos miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. tirpios kavos (nebūtina);
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 100 g šokolado lašelių arba smulkiai kapoto šokolado.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi nedidelę keturkampę formą aukštesniais kraštais.

2. Dideliame dubenyje elektriniu maišytuvu arba mediniu šaukštu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų iki purios balkšvos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite, supilkite vanilę.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.

4. Dėkite į sviesto-cukraus-kiaušinių mišinį trečdalį sausųjų ingredientų, atsargiai išmaišykite, tada dėkite pusę grietinės, vėl išmaišykite. Taip pakaitomis vėl dėkite sausąjį mišinį, likusią grietinę ir galiausiai likusius sausus ingredientus. Išmaišykite, kad neliktų sausų produktų, tačiau stenkitės nepermaišykite. Galiausiai įmaišykite 2/3 šokolado lašelių ar gabaliukų.

5. Krėskite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, ant viršaus tolygiai išberkite likusius šokolado lašelius ar gabaliukus.

6. Kepkite 30-40 min., kol viršus bus gražiai parudęs, sausas ir pasipūtęs. Palietus viršų ir kiek spustelėjus, turite jausti, jog pyragas nesuzmenga, tačiau primena savo formą išlaikančią kempinę.

7. Leiskite šiek tiek ar visiškai atvėsti ir skanaukite. Ko gero net nereikia įtikinėti, jog šis pyragas puikiai dera su ledais!

Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs