Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos idėjų partnerė pranešime žiniasklaidai dalijasi savo mėgstamo užkandžio, kurį dažnai renkasi ir pusryčiams, pietums ar vakarienei, receptu – sumuštiniais su lašiša ir grūdėta varške.
Nors juos paruošti tekainuos kelis eurus, šis patiekalas gali tapti net gardžiomis vaišėmis švenčių metu.
Ingredientai
- 1 pakuotė sūdytos arba rūkytos lašišos;
- 200 g varškės grūdeliais;
- 1 vnt. šviežio agurko;
- 1 vnt. raudonojo svogūno;
- mėgstama duona ar batonas;
- malti juodieji pipirai;
- ypač tyras alyvuogių aliejus.
Kaip gaminti
- Duoną apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apskrudinkite skrudintuvėje, kepsninėje ar keptuvėje. Padėkite ją į šalį ir leiskite atvėsti, o tuo metu susmulkinkite raudonąjį svogūną bei agurką.
- Ant atvėsusios skrudintos duonos paskirstykite kelis šaukštus varškės grūdeliais, dėkite kelis sluoksnius lašišos bei smulkintas daržoves – raudonąjį svogūną bei agurką. Viską pagardinkite maltais pipirais bei ypač tyru alyvuogių aliejumi. Skanaus!