Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasakiškas užkandis – ant grilio keptas kamambero sūris

Ant grilio vasarą galima kepti viską – nuo užkandžių, pagrindinių patiekalų iki pyragų. Jei ieškote užkandžio recepto, niekada nenusivilsite sūriu. Kepti ant gyvos ugnies galima daugybę jo rūšių, o šįkart išbandykite žvaigždę iš Prancūzijos – kamamberą.
Keptas kamamberas
Keptas kamamberas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kamambero sūris;
  • 2-3 česnako skiltelės, perpjautos pusiau;
  • žiupsnis mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • prancūziško batono, patiekimui;
  • mėgstamos saldžios uogienės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Viršutinę sūrio dalį atsargiai įpjaukite keliose vietose. Į įpjovas dėkite česnako gabalėlius, pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

2. Apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite į foliją. Ant grotelių kepkite apie 15–20 minučių.

3. Keptą kamamberą patiekite su skurdintais prancūziško batono gabalėliais - ant jų ir tepkite dar karštą sūrį. Šalia labai tinka saldi juodųjų serbentų ar agrastų uogienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas