„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasakiškas užkandis – ant grilio keptas kamambero sūris

Ant grilio vasarą galima kepti viską – nuo užkandžių, pagrindinių patiekalų iki pyragų. Jei ieškote užkandžio recepto, niekada nenusivilsite sūriu. Kepti ant gyvos ugnies galima daugybę jo rūšių, o šįkart išbandykite žvaigždę iš Prancūzijos – kamamberą.
Keptas kamamberas
Keptas kamamberas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kamambero sūris;
  • 2-3 česnako skiltelės, perpjautos pusiau;
  • žiupsnis mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • prancūziško batono, patiekimui;
  • mėgstamos saldžios uogienės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Viršutinę sūrio dalį atsargiai įpjaukite keliose vietose. Į įpjovas dėkite česnako gabalėlius, pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

2. Apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite į foliją. Ant grotelių kepkite apie 15–20 minučių.

3. Keptą kamamberą patiekite su skurdintais prancūziško batono gabalėliais - ant jų ir tepkite dar karštą sūrį. Šalia labai tinka saldi juodųjų serbentų ar agrastų uogienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų