Pasakiškas užkandis – ant grilio keptas kamambero sūris

Ant grilio vasarą galima kepti viską – nuo užkandžių, pagrindinių patiekalų iki pyragų. Jei ieškote užkandžio recepto, niekada nenusivilsite sūriu. Kepti ant gyvos ugnies galima daugybę jo rūšių, o šįkart išbandykite žvaigždę iš Prancūzijos – kamamberą.
Keptas kamamberas
Keptas kamamberas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kamambero sūris;
  • 2-3 česnako skiltelės, perpjautos pusiau;
  • žiupsnis mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • prancūziško batono, patiekimui;
  • mėgstamos saldžios uogienės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Viršutinę sūrio dalį atsargiai įpjaukite keliose vietose. Į įpjovas dėkite česnako gabalėlius, pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

2. Apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite į foliją. Ant grotelių kepkite apie 15–20 minučių.

3. Keptą kamamberą patiekite su skurdintais prancūziško batono gabalėliais - ant jų ir tepkite dar karštą sūrį. Šalia labai tinka saldi juodųjų serbentų ar agrastų uogienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis