Jei visai paprastai – tai dvisluoksnis skanėstas, kurio pirmąjį sluoksnį sudaro iškepti ir džemo konsistenciją įgavę vaisiai ar uogos, ant viršaus dėliojami gabaliukai tešlos masės, jie kepdami paviršiuje sukietėja ir apskrunda, o viduje lieka purūs ir minkšti.
Privalumų kobleris turi daugybę:
- beveik neįmanoma kaip nors jo sugadinti (žr. vieną svarbų patarimą žemiau), jokių ypatingų kulinarinių žinių nereikia;
- galima naudoti pačius įvairiausius vaisius ir uogas, ar jų kombinacijas (apie labiausiai tinkančius – taip pat žemiau);
- vienu ypu galima kepti ir nedidelį skanėstą, ir tokį jo kiekį, kad pamalonintumėte būrį svečių. Tiesiog reikės pritaikyti produktų kiekį;
- kobleris itin dera su ledais, natūraliu jogurtu. Skaniausias jis tą pačią dieną, tačiau puikiai išsilaikys šaltai iki rytojaus.
Naudingi patarimai:
- labiausiai tinka uogos ir vaisiai, kurie turi šiek tiek rūgštelės ir kepdami nepraranda viso savo aromato. Puikūs pasirinkimai yra gervuogės, rūgštesnės braškės, avietės, abrikosai, persikai, slyvos.
- ruošiant tešlą labai svarbu jos nepermaišyti, su tuo susiję, ar viršutinis sluoksnis iškepęs bus išorėje trapus, viduje minkštas. Jei tešlą permaišysite, viršus bus kietas, praras malonų purumą. Tai jokia tragedija, tiesiog kitąsyk bandykite atsargiau maišyti ir pavyks.