Ingredientai (6 porcijoms):
- 4–5 gerai sunokę bananai, supjaustyti griežinėliais ir užšaldyti šaldymo kameroje;
- 3 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini (galite nusipirkti, galite pasigaminti patys);
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo (arba agavų sirupo, arba skysto medaus).
Gaminimas:
1. Pirmiausiai berkite į elektrinio smulkintuvo indą su S formos peiliuku sušalusius bananų griežinėlius ir sumalkite iki šaltos vientisos kreminės masės.
2. Į bananų masę sukrėskite pusę sezamų pastos tahini, supilkite sirupą (arba medų). Dar šiek tiek pamalkite, kad viskas susimaišytų.
3. Į specialias formeles ledams ruošti iki pusės prikrėskite gautos masės, tada įdėkite po šaukštelį tahini, kokius nors ilgu plonu pagaliuku švelniai pamaišykite, kad tahini šiek tiek pasiskirstytų, tuomet formelę iki pat viršaus pripildykite bananine mase, susmaigstykite pagaliukus.
4. Dėkite į šaldymo kamerą ir šaldykite bent 6 val. Prieš valgant, kelias sekundes formelę palaikykite po tekančiu karštu vandeniu, taip ledus lengvai iš jos išimsite.