Pasakiškiems pusryčiams – per naktį šaltai kildintos mielinės bandelės su spanguolių įdaru

Bandelės pusryčiams, skamba kaip puiki idėja savaitgaliui, ar ne? Ypač, kol dar tęsiasi šalčiai ir žiema, o salotų ir kefyro dietos suplanuotos tik pavasarį. Užminkykite ir suformuokite šias bandeles iš vakaro, o ryte, kol užsiimsite higienos ritualais, jos iškeps. Įdarui naudokite šaldytas spanguoles, jei nesate pasiruošę patys, nesunkiai rasite parduotuvių šaldikliuose.
Mielinės bandelės su spanguolių įdaru
Mielinės bandelės su spanguolių įdaru / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 3 kiaušinių tryniai;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 g cukraus;
  • 80 g sviesto, lydyto;
  • 170 ml riebaus pieno;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 aplesino nutarkuota žievelė (kai nutarkuosite, padalinkite pusiau – vienos dalies reikės tešlai, kitos – įdarui);
  • 470 g kvietinių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus (kildinimo indui patepti).

įdarui:

  • 120 šaldytų spanguolių;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 20 g sviesto.

glajui (jo gaminti nebūtina, bet skaniau):

  • 150 g cukraus pudros;
  • 2-3 valg. šaukšt. šviežio apelsino sulčių.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruošiame tešlą. Į elektrinio maišytuvo indą dedame kiaušinį, kiaušinių trynius ir cukrų ir išplakame iki purios putotos masės. Supilame tirpintą sviestą ir pašildytą pieną, beriame mieles, išmaišome ir paliekame visą šį mišinį pastovėti apie 10 min. – tegul mielės ištirpsta.

2. Į indą su pasigamintu mielių ir kitų ingredientų mišiniu suberiame pusę apelsino žievelės tarkių, miltus, druską. Pritaisome minkymo antgalį ir minkome apie 10 min,. kol tešla bus blizgi, glotni, vientisa. Visą šį darbą puikiausiai galite padaryti ir rankomis.

3. Patepame aliejumi didelį dubenį ir dedame į jį tešlą. Paliekame valandai pakilti šiltesnėje namų vietoje.

4. Tešlos kilimui einant į pabaigą, paruošiame įdarą. Tam elektriniu smulkintuvu tereikia visus įdarui skirtus ingredientus – sviestą, cukrų, spanguoles, apelsino žievelę – sumalti iki tyrės (gali likti stambesnių uogų gabaliukų, nieko baisaus).

5. Pakilusią tešlą perminkome ir ant lygaus paviršiaus iškočiojame stačiakampį – maždaug 35x20 cm dydžio. Ant šio stačiakampio krečiame įdaro masę, tolygiai paskirstome. Tada pradėdami nuo ilgosios kraštinės atsargiai vyniojame tešlos vyniotinį. Gautą vyniotinį supjaustome į 12 panašaus storio ritinėlių.

6. Ritinėlius išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje keturkampėje ar apvalioje kepimo formoje. Nesijaudinkite, jei liks labai daug vietos tarp ritinėlių – jie juk kils. Pridenkite skardos viršų maistine plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą (ar bent jau kelioms valandoms, jei norite kepti tą pačią dieną).

7. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros (kaitinimas viršus – apačia). Dėkite kepimo skardą su pernakvojusiomis bandelėmis į orkaitę ir kepkite apie 30 min.

8. Pagaminkite glajų: į nedidelį dubenėlį suberkite cukraus pudrą ir įpilkite tiek apelsino sulčių, kad gautumėte gana tirštą, tačiau takią masę.

9. Vos tik skardą su bandelėmis ištrauksite iš orkaitės, gausiai aplaistykite ar aptepkite viršų glajumi, o tada leiskite bent pusvalandį pastovėti, kol atvės. Skanaus!

Vida Press nuotr./Mielinės bandelės su spanguolių įdaru
Vida Press nuotr./Mielinės bandelės su spanguolių įdaru

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis