Ingredientai:
- 150 g pilno grūdo kvietinių (arba speltų) miltų;
- 2 kiaušiniai, paplakti;
- 125 g cukraus (galima naudoti smulkų rudąjį);
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 100 g stambiai tarkuotų morkų;
- 100 g obuolių, supjaustytų kubeliais;
- 4 valg. šaukšt. razinų, nuplautų ir nusausintų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, prieskonius, razinas, taip pat morkas ir obuolius. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir alyvuogių aliejų.
3. Supilkite skystąjį mišinį į sausajį ir atsargiai išmaišykite, stebėdami, kad neliktų sausų miltų. Permaišyti negalima, antraip keksiukai bus kieti.
4. Krėskite tešlą į popieriniais „sijonėliais“ išklotas ar trupučiu riebalų pateptas keksiukų formos duobutes (daugiausiai – 2/3 duobutės, nes keksiukai kils). Kepkite 20–25 min., kol gražiai parus, o įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką šis bus sausas.