Ingredientai:
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g špinatų;
- šakelė vyšninių pomidoriukų;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 100 g kumpio;
- 6 kiaušiniai;
- 200 ml grietinėlės;
- 70 g parmezano sūrio;
- druskos;
- rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- įvairių prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
1. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakepinam smulkintą svogūną, tuomet smulkintą česnaką, pjaustytą kumpį ir galiausiai špinatus. Viską išimame į dubenį ir paliekam atvėsti.
2. Į kiaušinių plakinį suberiame visus prieskonius, druską, pilame grietinėlę, beriame pusę tarkuoto sūrio ir prieš tai pakepintus produktus.
3. Gautą masę pilame į įkaitintą kepimo indą, prieš tai pašlakstytą alyvuogių aliejumi. Šauname į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Nustatę kaitinimą iš viršaus, kepame 20 min.
4. Iškepus apiberiame likusiu tarkuotu sūriu.
Beje, tai grynai naminis maistas, kurio abejoju, ar rastumėte turistams skirtuose Italijos restoranuose.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_