Pasaulis lėkštėje: pikantiškas meksikietiškas karštas šokoladas

Meksika garsėja tuo, kad visam pasauliui padovanojo šokoladą, o jos miestas Oachaka net laikomas kakavos arba karštojo šokolado miestu. Beje, meksikiečiai karštą šokoladą, kuris ir šiaip yra sodraus, intensyvaus skonio, dar gardina cinamonu, migdolais ir aitriąja paprika. Siūlome išbandyti mūsų receptą!
Pikantiškas meksikietiškas karštas šokoladas
Pikantiškas meksikietiškas karštas šokoladas / Tinklaraštininkų nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g juodojo šokolado;
  • 8 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 400 ml pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono ir dar kelios jo lazdelės;
  • žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių.

Gaminimas:

Visus produktus sumaišykite, o tada užpilkite pienu ir pakaitinkite iki virimo. Jei norisi saldžiau, įberkite šiek tiek cukraus.

Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalijamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų