Kadangi dėl tokių patiekiamų užkandžių šerio pardavimai tik padidėdavo, palaipsniui šie uždangaliukai (tapai) darėsi vis išradingesni, kol pagaliau tapo svarbesni už patį šerį.
Tad kuo gi sužavėjo ragautas tapas, kad dėl jo grįžome dar kartą? O gi paprastų, bet tuo pačiu puikiai derančių skonių palete. Taip, jį pagaminti prireiks šiek tiek laiko, tačiau ingredientai išties labai paprasti. Kadangi tapus reikia skanauti su draugais, ingredientų kiekius pateikiu bent 4 žmonių kompanijai:
Ingredientai:
- 8 vidutinės riekelės šviesios itališkos duonos čiabatos;
- 2 paprikos;
- 2 dideli svogūnai;
- 200 g konservuotų artišokų;
- indelis ančiuvių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Duonos riekes gausiai pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę su grilio funkcija. Pakepame, kol gražiai apskrus. Kai riekės apskrunda, išimame ir atidedame į šalį – jos mums puikiai tiks ir atvėsusios.
2. Paprikas perpjauname (galimа padalinti ир į keturias dalis), išimame sėklas, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir dedame į iki 200C įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 15-20 min., kol suminkštės.
3. Per tą laiką keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną ir artišokus. Pagardiname druska ir pipirais. Kepant galima užberti šiek tiek rudojo cukraus, kad įgautų gražią rusvą spalvą.
4. Kai visi komponetai paruošti, sudedame viską ant paskrudusios duonos ir viskas. Galite papildomai pagardinti alyvuogėmis ir žalumynais.
Esame šeimyninis duetas, mėgstantis keliones, o jų metu ir išmėginti vietinę įvairių šalių virtuvę. Kelionėms sustojus, nusprendėme keliauti per pasaulį savo virtuvėje. Taip gimė mūsų rubrika #pasaulislėkštėje. Taigi, ieškome įvairių šalių patiekalų, kurie turi savo atsiradimo istoriją, o galbūt yra tradiciniai kurioje nors šalyje ar tiesiog populiarūs ir gerai žinomi visame pasaulyje. Juos gaminame, ragaujame ir žinoma dalinamės su jumis. Sekite mūsų skanias keliones Instagram paskyroje _gurmane_