Taigi, nuo ko pradėti?
Reikės:
- 2 puodelių kokosų drožlių (baltų),
- virtuvinio kombaino arba trintuvo,
- didelio ir patogaus indo.
Kaip gaminti:
1. Suberkite kokosų drožles į virtuvinį kombainą ar indą ir pradėkite darbuotis trintuvu.
2. Jau po kelių minučių pastebėsite, kad kokosų drožlės virsta košele, o ilgainiui ir tyrele. Taigi, kai vietoj kokosų drožlių susidarys vientisa masė, išpilstykite gautą kokosų sviestą į indelius ir palikite sustingti. Tiesa, norime priminti, kad naminis kokosų sviestas – tai ne tas pats, kas kokosų aliejus.
3. Pastovėjęs kokosų sviestas taps kietas, todėl, norėdami paskanauti jo, galite šiek tiek pašildyti. Ką tik išsuktas kokosų skanėstas – nepakartojamo skonio! Vos šaukštelis kokosų sviesto ant ką tik iškeptų blynelių su šviežiomis uogomis... Geriausia dienos pradžia.
Štai čia galite pažiūrėti, kaip vyksta kokosų sviesto gamybos procesas.
......
Kur galite panaudoti kokosų sviestą?
- Skanaukite! Tiesiog kasdien po šaukštelį. Tai ir sveika, ir gardu, ir dargi garantuoja energijos pliūpsnį.
- Valgykite su blyneliais, dribsniais, košėmis, šviežiomis uogomis, makaronais, ryžiais, grūdais – atraskite naujų skonių.
- Sumaišykite su šaukšteliu kakavos miltelių ir medumi ir tepkite ant skrudintos baltos duonos.
- Naudokite pyragams ir kitiems kepiniams. Tarkime, idealiai tinka vietoj įprasto sviesto, darant trupintų sausainių pagrindą tortui.
- Įvairius riešutus, sėklas, džiovintus vaisius sumaišykite su kokosų sviestu ir medumi. Nepakartojamas skanėstas! O jeigu masę gražiai išliesite ant vaškuoto popieriaus, sustingus jai galėsite mėgautis skaniais užkandžiais.
- Pasidarykite viso kūno, veido, pėdų, alkūnių, rankų šveitiklį. Kokosų sviestas idealiai tam tinka kaip pagrindas. Pakaks įdėti cukraus, druskos ar kavos tirščių – ir štai natūralumu dvelkiantis šveitiklis jau pasiruošęs padėti jūsų odai.