Pasigamina pačios: kvapnios ir sultingos grilyje keptos vištienos blauzdelės

„Maisto gaminimas pavasarį dalinai persikelia į lauką. Labiausiai man patinka receptai, kur sudedi produktus ir… lauki, kol pasigamins, o šis – toks ir yra“, – sako dietistė Vaida Kurpienė ir siūlo išmėginti grilyje keptą vištieną.
Vaidos Kurpienės grilyje kepta vištiena
Vaidos Kurpienės grilyje kepta vištiena / Asmeninio arch. nuotr.

Reikės:

  • 1 kg vištienos blauzdelių;
  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 a.š. ciberžolės;
  • 2 a.š. paprikos miltelių;
  • 2 a.š. čiobrelių;
  • 1 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. juodųjų pipirų;
  • 0,5 a.š. imbiero (malto);
  • 0,5 a.š. kalendros (maltos);
  • 0,5 a.š. gvazdikėlių (maltų).

Gaminimas:

Visus prieskonius sumaišome su aliejumi.

Gauta mase labai gerai įtriname blauzdeles.

Įkaitiname grilį arba orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 minučių. Viduryje kepimo būtina pavartyti, kad mėsa būtų vienodai sultinga.

Iškepus, valgome su mėgstamomis salotomis.

Asmeninio arch. nuotr./Vaida Kurpienė
Asmeninio arch. nuotr./Vaida Kurpienė

Skanaus!

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis