Pusžiedžiais ar žiedais supjaustytus svogūnus pamirkykite pasukose ar piene, pavoliokite miltų ir prieskonių mišinyje ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Tokie svogūnai, angliškai vadinami french fried onions arba onion strings, nepraranda traškumo net atvėsę, todėl gali būti ruošiami iš anksto, net prieš kelias dienas.
Be to, gruzdinti svogūnų žiedai – pigus valgis, kurį galima skanauti su įvairiais padažais. Amerikiečiai dažniausiai renkasi aštrų pomidorų arba baltą (angl. ranch dressing) padažą, o jūs galite susimaišyti patį paprasčiausią iš majonezo, kečupo ir žiupsnelio aitriosios paprikos.
Reikės maždaug 4 vidutinio dydžio geltonųjų ar baltųjų svogūnų galvučių, apie 400 ml pasukų, puodelio kvietinių miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, džiovintų prieskoninių žolelių, saldžiosios ar aitriosios paprikos miltelių bei kt.
Gamindami svogūnus supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais. Užpilkite pasukomis, kad apsemtų, išmaišykite ir palikite mažiausiai valandą pasimarinuoti. Tada išverskite į rėtį ir gerai nuvarvinkite.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir kitus prieskonius. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite miltų ir prieskonių mišinyje apvoliotus svogūnus (žiūrėkite, kad tolygiai pasidengtų miltais, jų perteklių nukratykite).
Gruzdinkite, kol taps rusvai auksinės spalvos ir traškūs. Išgriebkite į lėkštę ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Patiekite karštus, šiltus arba atvėsusius su mėgstamu padažu arba kelių rūšių padažais. Traškūs gruzdinti svogūnai ne tik puikus užkandis, jais galite papuošti salotas, kepsnius arba dėti į ruošiamą apkepą.
Beje, gruzdinti svogūnai, juolab valgomi su padažais, labai kaloringi. Skanaukite, bet ne piktnaudžiaukite!
Plačiau, ką pasigaminti iš svogūnų, receptų ieškokite 36-ajame „Ji + 7 dienos“ numeryje!