Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas
Ingredientai:
- 4 obuoliai;
- 100 g greitai paruošiami avižinių dribsniai;
- 400 g vandens;
- 120 g grietinėlės;
- 60 g rudojo cukraus;
- 3 g cinamono;
- 3 g druskos;
- 60 g lazdyno riešutų.
karamelei:
- 100 g cukraus;
- 50 g sviesto.
Gaminimas:
Nupjauname obuolių viršų. Pašaliname obuolių centrą.
Pašalintą obuolių centrą be sėklų, susmulkiname.
Į obuolius suberiame cinamoną.
Į vandenį beriame avižų dribsnius ir druską. Verdame 2 min.
Sudedame susmulkintus obuolius, beriame cukrų, pilame grietinėlę.
Verdame dar 2-3 min.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.
Cukrų beriame į keptuvę, kaitiname iki tamsios karamelės spalvos.
Į karamelizuotą cukrų dedame sviestą, išmaišome.
Obuolius įdarome avižine koše, ant viršaus dedame riešutus, pilame karamelę.
Kepame apie 20-25 min.
Atvėsiname ir patiekiame šiltą.