Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigamins kiekvienas: avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais pagal Liutaurą Čepracką

Obuolių šiais laikais galime nusipirkti visus metus, tad ir rimtieji patiekalai ar desertai su jais ant stalo puikuojasi kada tik panorime. Išbandykite nekasdienį desertą iš obuolių – įdarykite juos avižų koše, paskaninkite karamele bei lazdyno riešutais ir patys nustebsite, kaip tobulai viskas dera.
Liutauras Čeprackas ir kepti įdaryti obuoliai
Liutauras Čeprackas ir kepti įdaryti obuoliai / Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas

VIDEO: Avižine koše įdaryti obuoliai su karamele ir lazdyno riešutais pagal Liutaurą Čepracką

Ingredientai:

  • 4 obuoliai;
  • 100 g greitai paruošiami avižinių dribsniai;
  • 400 g vandens;
  • 120 g grietinėlės;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 3 g cinamono;
  • 3 g druskos;
  • 60 g lazdyno riešutų.

karamelei:

  • 100 g cukraus;
  • 50 g sviesto.

Gaminimas:

Nupjauname obuolių viršų. Pašaliname obuolių centrą.

Pašalintą obuolių centrą be sėklų, susmulkiname.

Į obuolius suberiame cinamoną.

Į vandenį beriame avižų dribsnius ir druską. Verdame 2 min.

Sudedame susmulkintus obuolius, beriame cukrų, pilame grietinėlę.

Verdame dar 2-3 min.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.

Cukrų beriame į keptuvę, kaitiname iki tamsios karamelės spalvos.

Į karamelizuotą cukrų dedame sviestą, išmaišome.

Obuolius įdarome avižine koše, ant viršaus dedame riešutus, pilame karamelę.

Kepame apie 20-25 min.

Atvėsiname ir patiekiame šiltą.

Vida Press nuotr./Kepti įdaryti obuoliai
Vida Press nuotr./Kepti įdaryti obuoliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais