Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas.
Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!
Ingredientai:
- 350 g grietinėlės (36 proc. riebumo);
- 50 g grikių;
- 1 g druskos;
- 110 g kiaušinių trynių;
- 80 g cukraus (ir dar šiek tiek karamelei).
Gaminimas:
1. Grikius paskrudiname keptuvėje.
2. Grietinėlę užverdame nedideliame puode ir sudedame kepintus grikius. Uždengiame puodą ir paliekame pastovėti 30 min.
3. Nukošiame grietinėlę (grikių mums nebereikės) ir vėl ją užverdame.
4. Dubenyje išsukame trynius su cukrumi ir druska. Pilame karštą grietinėlę, gerai išmaišome.
5. Gautą masę atvėsiname. Supilame į keramikines formeles, tinkamas kepti orkaitėje.
6. Orkaitę įkaitiname iki 120C laipsnių temperatūros.
7. Kepame desertą vandens vonelėje (jums tereikia pripilti į plokščią skardą vandens ir sudėti į ją indelius) apie 50–60 min.
8. Atvėsiname, o tada apibarstome cukrumi, karamelizuojame ir pateikiame. Jei neturite specialaus prietaiso karamelizuoti, darykite tą orkaitėje, įjungę grilio režimą, tačiau atidžiai stebėkite.