Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas.
Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!
Spragintų grikių granola
Ingredientai:
- 220 g avižų dribsnių;
- 170 g grikių dribsnių;
- 100 g džiovintų spanguolių;
- 100 g skaldytų migdolų;
- 100 g ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 1 g malto muskato;
- 3 g malto cinamono;
- 100 g sviesto;
- 120 g cukraus;
- 70 g kokoso aliejaus;
- 2 g druskos;
- 1 l rapsų aliejaus kepimui.
Gaminimas:
1. Aliejų kepimui tinkamame inde įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Grikių dribsnius nedidelėmis porcijomis skrudiname įkaitintame aliejuje po 7–15 sek.
3. Dubenyje sumaišome avižų dribsnius, spragintus grikius, džiovintas spanguoles, migdolus, ispaninio šalavijo (chia) sėklas, cinamoną ir muskatą.
4. Ištirpiname keptuvėje sviestą, kokosų aliejų, cukrų ir druską. Sumaišome su sausaisiais ingredientais.
5. Gautą masę dedame į formą, suspaudžiame ir šaldome 2–3 val. šaldytuve. Susmulkiname. Granola paruošta!