1. Jaunas švariai nuplautas, nusausintas rūgštynes kiek pasmulkinkite ir dubenyje atsargiai sumaišykite su šiaudeliais tarkuotomis šviežiomis morkomis, griežinėliais pjaustytais ridikėliais bei kubeliais smulkintais obuoliais.
2. Paruoškite padažą: jogurtą gerai išsukite su druska bei cukrumi ir smulkintu svogūnu. Įkrėskite kelis šaukštus varškės ir dar sykį masę gerai išsukite. Apliekite salotas.
1. Vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite, pasūdykite, sudėkite mėsą. Virkite apie 10 min., nugriebkite putas, įberkite pipirų grūdelių, įmeskite laurų lapų ir pavirkite dar penkias minutes.
2. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje. Bulves ir morkas suberkite į puodą su mėsa.
3. Pavirkite dar 15 min. ir sudėkite kepintus svogūnus ir rūgštynes. Patiekiant uždėkite puselę virto kiaušinio, papuoškite krapais. Galite pagardinti grietine.
- Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose.
- Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius.
- Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvės ir kukulaičiai bus beveik išvirę. Kelias minutes pavirkite ir nukaiskite.
- Sriubą gardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
- Išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėkite po puselę virto kiaušinio, įkrėskite po šaukštą grietinės (pagal skonį), apibarstykite žiupsneliu krapų.
- Ši sriuba patiekiama šilta. Bet gali būti valgoma ir šalta.
Nuplautus ir labai gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir riešutais. Kelis kartus pulsuojančiu režimu pasukite, tada supilkite aliejų ir plakite, kol gausite norimą konsistenciją (man patinka, kai lieka smulkių grūdelių). Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu medaus arba agavų sirupo.
- Supjaustykite meškinius česnakus, svogūnų laiškus, susmulkinkite ridikėlius.
- Viską sudėkite į dubenį, užpilkite kefyru, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina M.
1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, išimkite ir išdėliokite lėkštėse.
2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais arba skritulėliais ir išdėliokite ant salotų.
3. Džiovintus pomidorus gerai nuvarvinkite, didesnius galite šiek tiek pasmulkinti ir išdėliokite ant salotų.
4. Ridiką nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite, sudėkite į sandarų indą ir pakratykite – dings aitrumas, tada išdėliokite ant salotų.
5. Užberkite specialiu sūrio mentele-gremžtuku smulkinto brandinto sūrio, berkite skrudintų kedrinių pinijų.
6. Česnakus susmulkinkite ir kartu su dilgėlių lapeliais sumeskite į elektrinį plakiklį. Supilkite aliejų, citrinų sultis ir klevų sirupą, sukrėskite garstyčias. Padažą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai atvėsinkite ir užpilkite ant paruoštų salotų.
1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, uždarykite į sandarų indaą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą.
3. Nedideliame indelyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą, citrinų sultis ir raudonėlius. Paruoštu padažu apšlakstykite burokėlių griežinėlius, pašlakstykite apelsino sulčių ir, iki taps traškūs, iškepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
4. Atvėsintus burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse. Šalia dėkite obuolių skiltelių, ant viršaus – kiaulpienių lapelių.
5. Migdolų drožles (galite rinktis ir kitus riešutus) pakepinkite, atvėsinkite, užberkite ant salotų.
6. Iš nurodytų ingredientų elektriniu plakikliu paruoškite padažą ir juo apliekite salotas.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų.
2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus perpjaukite per pusę, cukinijas supjaustykite storais griežinėliais, išvalytas paprikas – juostelėmis. Daržoves pagardinkite Viduržemio jūros prieskoniais, apšlakstykite aliejumi.
3. Vištieną ir daržoves iškepkite ant grotelių, dėkite ant lėkštėje paskleistų kiaulpienių lapelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite rožinių pipirų grūdelių. Galite paskaninti ir citrinų sultimis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes.
2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių.
3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant salotų.
4. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
5. Smidrų galus nupjaukite, nuvalykite, koteliais žemyn sumeskite į puodą su vandeniu ir kelias minutes pavirkite. Išgriebkite ir nuvarvinkite, atvėsintus išdėliokite ant salotų.
6. Paruoškite žalumynų padažą. Svogūną susmulkinkite, sumeskite į elektrinį plakiklį, supilkite aliejų, balzaminį actą, sojų padažą, apelsinų sultis, sukrėskite garstyčias, medų ir viską iki vientisumo suplakite.
7. Padažu apliekite salotas ir tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
- Ingredientus suberkite į elektrinį smulkintuvą, supilkite vandenį ir gerai išplakite.
- Kokteilį galite pasaldinti medumi arba įberti truputį cinamono.
Receptas iš žurnalo „Edita“.
1. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles. Atvėsinkite.
3. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Įtarkuokite į kiaušinių-grietinėlės masę kietąjį sūrį, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, maltais pipirais.
4. Dilgėles, garšvas ir kiaulpienes perliekite karštu vandeniu.
5. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, ant viršaus – nuplikytas dilgėles, garšvas ir kiaulpienes, užpilkite kiaušinių-grietinėlės masę, užtrupinkite ant viršaus gorgonzolos sūrio.
6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
7. Skaniausias šis pyragas kitą dieną. Mes jį valgėme su pesto padažu, pagamintu iš šiųmetinių ridikėlių lapelių