„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasilepinkit itališkom spurgom: skonis užburs, verta išbandyt ir naują jų formą

Ir kas galėtų atsispirti dar šiltoms, kvapnioms, purioms spurgoms? Jų receptų daug, tad verta išbandyti vis naujus. Kaip kitaip atrasite pačias skaniausias? Šįsyk receptas atkeliauja iš Italijos, o cinkelio spurgoms suteikia ir neįprasta forma.
Itališkos mielinės spurgos
Itališkos mielinės spurgos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 180 ml pieno;
  • 10 g šviežių mielių;
  • 500 g kvietinių miltų;
  • 60 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus (ir dar šiek tiek apvoliojimui);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir mieles. Palikite kelioms minutėms, kad mišinys suputotų.

2. Į kitą dubenį berkite miltus, druską, kubeliais supjaustytas sviestą. Trinkite sviestą su miltais, kol gausite riebius trupinius. Tuomet į šiuos trupinius supilkite mielių mišinį, išmaišykite ir imkite minkyti. Išminkykite iki glotnios, vientisos tešlos.

3. Dėkite išminkytą tešlą į dubenį, pridenkite ir dėkite šiltai. Kildinkite tešlą 1–1,5 val., kol jos tūris padvigubės.

4. Pakilusią tešlą perminkykite, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko suvoliokite piršto storio virvelę, o tada sulenkite ir sulipinkite ją taip, kaip matote nuotraukoje apačioje.

Vida Press nuotr./Itališkos mielinės spurgos
Vida Press nuotr./Itališkos mielinės spurgos

5. Dėkite suformuotas spurgas ant plačios kepimo popieriumi ištiestos ir miltais pabarstytos lentos, pridenkite rankšluostuku ir leiskite 30 min. pakilti.

6. Kai spurgos bus pakilusios, įkaitinkite nedideliame puode aliejų (kaitra turi būti vidutinė), atsargiai dėkite į puodą po 2–3 spurgas ir virkite švelniai pavartydami kol apskrus iš visų pusių, tai užtruks 4–5 min.

7. Išgriebkite išvirusias spurgas ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, o tada gausiai pabarstykite cukrumi arba berkite jo į dubenėlį ir apvoliokite spurgą iš visų pusių.

Šis desertas skaniausias tą pačią dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“