Ingredientai:
- 200 g sviesto, minkšto (ir dar šiek tiek kepimo formai patepti);
- 180 g cukraus;
- 4 kiaušiniai, kambario temperatūros;
- 150 g miltų;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 50 g maltų migdolų;
- 2 citrinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 2 valg. šaukšt. pieno;
- 200 g gervuogių (kelias galite atsidėti papuošimui);
- 150 g cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi nedidelę apvalią arba kekso formą.
2. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi iki purios balsvos masės. Tuomet po vieną muškite kiaušinius kaskart išsukdami tol, kol kiaušinis visiškai įsimaišys.
3. Sumaišykite miltus (porą šaukštų miltų atsidėkite), maltus migdolus, kepimo miltelius, citrinos žieveles (žiupsnelį atidėkite viršui apibarstyti) ir druską. Po truputį berkite šį mišinį į skystąją masę, o galiausiai supilkite ir pieną, kad tešla kiek suskystėtų (ji vis tiek išliks tiršta).
4. Sumaišykite gervuoges su pora šaukštų miltų, o tada suberkite į tešlą ir atsargiai, kad uogos nesusitraiškytų, išmaišykite.
5. Sukrėskite tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių.
6. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas bus sausas. Atsargiai išimkite pyragą iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.
7. Sumaišykite cukraus pudrą su tiek citrinos sulčių, kad gautumėte skystą glajų. Apliekite juo jau atvėsusį pyragą, papuoškite atsidėtųjų gervuogių puselėmis.