Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
05 12

Pasiruošęs sutikti svečius: graikiškas „netikras zuikis“

Rašant savo knygą „Izraelio skoniai“ bene labiausiai nustebinęs atradimas buvo žydiškas mėsos pyragas „kliops“, kuris yra ne kas kitas, kaip mūsiškis „netikras zuikis“! Iki tol maniau, jog maltos mėsos pyrago nuosavybė priklauso tik mums vieninteliams, lietuviams, tačiau panašu, jog žydiškos ir lietuviškos virtuvių labirintai tiek susipynę, jog kažin ar kas suseks, kaip į mūsų virtuves atkeliavo šis vaikystėje visų mėgtas patiekalas...
Graikiškas netikras zuikis
Graikiškas netikras zuikis / N.Degutienės nuotr.

O štai kai aptikau graikišką „netikro zuikio“ versiją, likau ne tik nustebusi, bet dar ir sužavėta minties įsukti maltos mėsos pyragą į taip plačiai Graikijos virtuvėje naudojamus vynuogių lapus! Na, argi ne puiki idėja, kuri ne tik labai puošniai atrodo ant stalo, bet pyragui suteikia to ypatingo poskonio, kurį turi marinuoti vynuogių lapai...

Maltos mėsos patiekalai man labai patinka savo paprastumu – jie tiesiog sukurti skubantiems. Juk nieko nėra paprasčiau sumaišyti mėsą su prieskoniais, kiaušiniu, džiūvėsiais ir sudėjus į kekso formą ir pašauti kepti.

Graikiškoji „netikro zuikio“ versija labiau šventiška (tačiau net jei atsisakysite visų „pagražinimų“, mėsos pyragas vis tiek bus labai gardus!), tad reikalauja truputį daugiau laiko ir pastangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos