„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pasisemkite įkvėpimo: rabarbarų pyragų kepėjai dėlioja nuostabias mozaikas

Nemažai dabartinių suaugusiųjų dar prisimena minimalistinį vaikystės desertą – rabarbarus, valgytus tiesiog pamirkius cukruje. Iš šių lapkočių kepami ir nuostabūs pyragai – minkšti ir trapūs, kaimiško stiliaus ir konditerijos šedevrai. Rabarbarų pyragas gali tapti gera proga pademonstruoti kūrybiškumą – kiekvienais metais, kai tik ateina šių lapkočių sezonas, Instagram pasipila nuotraukos su kepiniais, papuoštais neįtikėtinomis rabarbarų mozaikomis.
Mozaikomis puošti rabarbarų pyragai
Mozaikomis puošti rabarbarų pyragai / ©Instagram/nanabk ir silverodlan1 nuotr.

Dažnai tai būna pyragai, kurių apačia trapi arba minkštesnė, tačiau pakankamai tvirta. Rabarbarai pjaustomi įvairaus ilgio pagaliukais, o tuomet iš jų dėliojamos mozaikos. Kaip pagrindas joms tinka ir apvalioje, ir pailgoje ar kvadratinėje kepimo formoje suformuota (jei trapi) ar supilta (jei minkštesnė) tešla.

Itin efektinga, kai naudojami skirtingų atspalvių rabarbarai – nuo blyškiai žalių iki ryškiai rausvų. Žinoma, pyragui iškepus mozaika nebebus tokia griežtai struktūriška, tačiau juk tada bus svarbiausias skonis!

Beje, visai neseniai su 15min skaitytojais savuoju rabarbarų pyrago, papuošto būtent mozaika, receptu dalinosi žinomas virtuvės šefas Justinas Kapkovičius, maisto tinklaraščio „Pavarsdienorastis“ autorius.

Rinkitės receptą ir semkitės įkvėpimo!

View this post on Instagram

Coming at you with more baking inspiration! This frangipane tart with rhubarb is not only a feast for the eyes (and tastebuds), it's also incredibly easy to make. Rhubarb season is in full swing, so make sure to pick up a bunch and make this spring time treat ???? (PS: I bet your mum would love this too ????) . Ingredients (for one 28 cm pie tin) - 1 pack prerolled puff pastry - 600 gr fresh rhubarb - 120 ml aquafaba - 150 gr white granulated sugar - 75 ml sunflower oil - 2 tsp vanilla extract - 50 gr flour - 100 gr almond flour - 2 tbsp strawberry jam - 1 tbsp lemon juice . First pre bake the crust. Preheat the oven to 200°c. Put the puff pastry crust in the pie tin, poke holes in the bottom with a fork. Place baking paper with baking beans over the pastry and bake for 10-12min. Meanwhile make the filling. Whip up the aquafaba until stiff peaks form. Then fold in the sugar, oil and vanilla extract. Fold in flour and almond flour. Spread the filling evently onto the pre baked crust. Cut the rhubarb into pieces of about 4-5 cm (if you want the pattern as in the picture). Press the fruit slightly into the filling. Bake on 180°c for 30-35 min, or until the crust is golden and the rhubarb is tender. Mix the jam with the lemon juice and brush it over the rhubarb for a glossy finish. . . #lekkervanbijons #rabarber #veganbaking #pie #rhubarbpie #frangipani #frangipane #rhubarb #quarantinecuisine #vegansweets #vegandessert #vegancooking #veganfood #veganrecipe #veganrecipes #foodstagram #recipeshare #vegan #veganistisch #veganisme #veganism #vegansofig #vegansofbelgium #govegan #easyvegan #homemade #plantbased #whatveganseat

A post shared by Michelle (@michelle.rttn) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“