Dažnai tai būna pyragai, kurių apačia trapi arba minkštesnė, tačiau pakankamai tvirta. Rabarbarai pjaustomi įvairaus ilgio pagaliukais, o tuomet iš jų dėliojamos mozaikos. Kaip pagrindas joms tinka ir apvalioje, ir pailgoje ar kvadratinėje kepimo formoje suformuota (jei trapi) ar supilta (jei minkštesnė) tešla.
Itin efektinga, kai naudojami skirtingų atspalvių rabarbarai – nuo blyškiai žalių iki ryškiai rausvų. Žinoma, pyragui iškepus mozaika nebebus tokia griežtai struktūriška, tačiau juk tada bus svarbiausias skonis!
Beje, visai neseniai su 15min skaitytojais savuoju rabarbarų pyrago, papuošto būtent mozaika, receptu dalinosi žinomas virtuvės šefas Justinas Kapkovičius, maisto tinklaraščio „Pavarsdienorastis“ autorius.
Rinkitės receptą ir semkitės įkvėpimo!
View this post on InstagramA post shared by Taste France Magazine (@tastefrancemagazine) on
View this post on InstagramA post shared by wika (@toiveeni) on
View this post on InstagramA post shared by Ania Pytkowska (@nietylkopastapl) on
View this post on InstagramA post shared by Steffi (@stefbaer) on
View this post on InstagramA post shared by Iza (@pannacotta._) on
View this post on InstagramA post shared by sophrologie | minimalisme | zd (@the_happy_cherry) on
View this post on InstagramA post shared by En-K GOURMAND (@enkgourmand) on
View this post on InstagramA post shared by Maïa Chä. (ex Petits Béguins) (@maiacha_) on
View this post on InstagramA post shared by Michelle (@michelle.rttn) on