Gaminimas:
Išimkite ar išvyniokite kamambero sūrį iš pakuotės ir nepjaustytą dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant sūrio viršaus tepkite ir/ar dėliokite pasirinktus priedus (galimos jų variacijos – žemiau). Jei norite, kad priedai labiau jaustųsi valgant sūrį, galite jo paviršių supjaustyti „grotelėmis“. Skardą su sūriu kiškite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Patiekimas:
Prie kepto kamambero tiks ne tik prancūziškas batonas, tačiau ir nesūdyti krekeriai ar duonos lazdelės. Iškepusį sūrį tiesiai su kepimo popieriumi dėkite į lėkštę ir neškite į stalą dar šiltą – kol vidus dar tįstantis ir lengvai tepamas ar kabinamas bagetės gabaliuku, krekeriu, duonos lazdele. Skanaus!
Kepto kamambero priedų variantai:
Derinys Nr. 1: Medus + džiovinti čiobreliai
Išlydykite 2 šaukštus medaus, apipilkite juo sūrio viršų ir pabarstykite gerą žiupsnį džiovintų čiobrelių.
Derinys Nr. 2: Medus + cinamono lazdelė + anyžių sėklos
Išlydykite 2 šaukštus medaus, apipilkite juo sūrio viršų, ant viršaus dėkite cinamono lazdelę ir pabarstykite anyžių sėklų.
Derinys Nr. 3: Medus + česnakas + rozmarinas
Išlydykite 2 šaukštus medaus, apipilkite juo sūrio viršų, ant viršaus dėkite stambiai sukapotą skiltelę česnako ir apibarstykite džiovintais rozmarinais (arba dėkite porą šviežių rozmarino šakelių).
Derinys Nr. 4: Spanguolių arba bruknių uogienė + čiobreliai
Aptepkite sūrio viršų 2-3 šaukštais uogienės ir pabarstykite džiovintais čiobreliais
Derinys Nr. 5: Raudonosios vynuogės + graikiški riešutai + balzaminis actas.
Nuplaukite keletą raudonųjų vynuogių ir perpjaukite perpus, dėkite puseles ant sūrio viršaus, užpilkite šaukštą balzaminio acto ir pabarstykite kapotų graikinių riešutų.