Paskutinės minutės romantiškas užkandis: keptas kamamberas su priedais. 5 įdomūs pasiūlymai

Šis užkandis tiks romantiškai vakarienei su sąlyga, jog nesibaidote kvapnaus prancūziško sūrio. Jei ne tik nesibaidote, bet ir mėgstate (pageidautina ir jūs, ir jūsų antroji pusė), vasario 14-oji – puiki proga išsikepti jį su įdomiais priedais, tepti ant traškios bagetės ir užgerti vynu. Toks derinys tikrai padvelks Prancūzija, o sąsaja su šia šalimi idealiai tinka Valentino dieną.
Keptas kamamberas
Keptas kamamberas / Vida Press nuotr.

Gaminimas:

Išimkite ar išvyniokite kamambero sūrį iš pakuotės ir nepjaustytą dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant sūrio viršaus tepkite ir/ar dėliokite pasirinktus priedus (galimos jų variacijos – žemiau). Jei norite, kad priedai labiau jaustųsi valgant sūrį, galite jo paviršių supjaustyti „grotelėmis“. Skardą su sūriu kiškite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min.

Patiekimas:

Prie kepto kamambero tiks ne tik prancūziškas batonas, tačiau ir nesūdyti krekeriai ar duonos lazdelės. Iškepusį sūrį tiesiai su kepimo popieriumi dėkite į lėkštę ir neškite į stalą dar šiltą – kol vidus dar tįstantis ir lengvai tepamas ar kabinamas bagetės gabaliuku, krekeriu, duonos lazdele. Skanaus!

Vida Press nuotr./Keptas kamamberas
Vida Press nuotr./Keptas kamamberas

Kepto kamambero priedų variantai:

Derinys Nr. 1: Medus + džiovinti čiobreliai

Išlydykite 2 šaukštus medaus, apipilkite juo sūrio viršų ir pabarstykite gerą žiupsnį džiovintų čiobrelių.

Derinys Nr. 2: Medus + cinamono lazdelė + anyžių sėklos

Išlydykite 2 šaukštus medaus, apipilkite juo sūrio viršų, ant viršaus dėkite cinamono lazdelę ir pabarstykite anyžių sėklų.

Derinys Nr. 3: Medus + česnakas + rozmarinas

Išlydykite 2 šaukštus medaus, apipilkite juo sūrio viršų, ant viršaus dėkite stambiai sukapotą skiltelę česnako ir apibarstykite džiovintais rozmarinais (arba dėkite porą šviežių rozmarino šakelių).

Derinys Nr. 4: Spanguolių arba bruknių uogienė + čiobreliai

Aptepkite sūrio viršų 2-3 šaukštais uogienės ir pabarstykite džiovintais čiobreliais

Derinys Nr. 5: Raudonosios vynuogės + graikiški riešutai + balzaminis actas.

Nuplaukite keletą raudonųjų vynuogių ir perpjaukite perpus, dėkite puseles ant sūrio viršaus, užpilkite šaukštą balzaminio acto ir pabarstykite kapotų graikinių riešutų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų