Paslaptingas apkepas, kurį savaitgaliais kepdavo močiutė

Kai baigiasi kulinarinė fantazija, prasideda eksperimentai. Ir dažnai jų metu gimsta patys nuostabiausi receptai! Vieną tokį kviečiame ir išbandyti! Juo pasidalino močiutė, garsėjusi tuo, kad mokėdavo ir iš kirvio sriubą išvirti. Kadangi produktų šiais laikais netrūksta, apkepą galite gardinti riešutais, džiovintomis uogomis.
Avižinių dribsnių apkepas
Avižinių dribsnių apkepas / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 0,5 l pieno,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 150 g avižinių dribsnių,
  • 5 kiaušinių,
  • pusės indelio kondensuoto pieno su cukrumi.
  • 1šaukšto cinamono,
  • sviesto formai patepti.

Gaminame:

Iš pieno, cukraus ir avižinių dribsnių išverdame košę. Ją atvėsiname. Į košę įmaišome kiaušinius, kondensuotą pieną, cinamoną. Kepimo formą patepame sviestu, sukrečiame tešlą ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Apkepą patiekiame su uogiene.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų