Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Paštetas, kuris nukels į vaikystę – prisiminkit šį skonį!

„Naminis paštetas, kurį ruošdavo mama, nukelia į vaikystę. Tokį šįkart ir siūlome pasigaminti“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Paštetas
Paštetas / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Būdama paauglė pusryčiams noriai valgydavau šį paštetą su ant viršaus uždėtu agurku ar pomidoru. O kartais net ir svogūno griežinėliu. Dabar labai mėgstu kepenėles ir paštetus, tik tiek, kad kartais tingisi juos pasigaminti. Bet jei jau pasigaminu, tai iškart didesnį kiekį – kad užtektų kelioms dienoms. Šis patiekalas ne tik skanus, greitai pagaminamas, bet ir pigus“, – sako tinklaraštininkė.

Jums reikės:

500 g vištienos kepenėlių,

150 g sūdyto sviesto,

2 šaukštų aliejaus,

1 skiltelės česnako,

1 svogūno,

1 šaukšto brendžio,

šviežių čiobrelių ir šalavijų,

druskos ir pipirų.

Odetos Kudopečkienės nuotr./Paštetas
Odetos Kudopečkienės nuotr./Paštetas

Kaip gaminti:

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus česnakus ir svogūnus. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Išimkite iš keptuvės.

2. Dėkite į tą pačią keptuvę kepenėles ir kepkite kartu su čiobreliais ir šalavijais, kol iškeps, bet neperkeps. Supilkite brendį ir po minutės nukelkite keptuvę.

3. Į trintuvą sudėkite kepenėles, kepintas daržoves, supilkite išlydytą sviestą ir sutrinkite trintuvu.

4. Sukrėskite masę į indelius ir uždengę dėkite į šaldytuvą.

5. Jei ištirpinsite 120 g sviesto ir užpilsite ant pašteto viršaus, jis išsilaikys ilgiau. Šaldytuve galite laikyti iki 3 savaičių.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos