„Būdama paauglė pusryčiams noriai valgydavau šį paštetą su ant viršaus uždėtu agurku ar pomidoru. O kartais net ir svogūno griežinėliu. Dabar labai mėgstu kepenėles ir paštetus, tik tiek, kad kartais tingisi juos pasigaminti. Bet jei jau pasigaminu, tai iškart didesnį kiekį – kad užtektų kelioms dienoms. Šis patiekalas ne tik skanus, greitai pagaminamas, bet ir pigus“, – sako tinklaraštininkė.
Jums reikės:
500 g vištienos kepenėlių,
150 g sūdyto sviesto,
2 šaukštų aliejaus,
1 skiltelės česnako,
1 svogūno,
1 šaukšto brendžio,
šviežių čiobrelių ir šalavijų,
druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus česnakus ir svogūnus. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Išimkite iš keptuvės.
2. Dėkite į tą pačią keptuvę kepenėles ir kepkite kartu su čiobreliais ir šalavijais, kol iškeps, bet neperkeps. Supilkite brendį ir po minutės nukelkite keptuvę.
3. Į trintuvą sudėkite kepenėles, kepintas daržoves, supilkite išlydytą sviestą ir sutrinkite trintuvu.
4. Sukrėskite masę į indelius ir uždengę dėkite į šaldytuvą.
5. Jei ištirpinsite 120 g sviesto ir užpilsite ant pašteto viršaus, jis išsilaikys ilgiau. Šaldytuve galite laikyti iki 3 savaičių.
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.