Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kaip teisingai paruošti krevetes. 3 nesudėtingi receptai

Jeigu dar nenusipirkote krevečių, šiandien dar galite jų rasti pigiau. O jeigu manote, kad nemokate jų tinkamai jų paruošti, tai tikrai ne argumentas. Žinodami pagrindinius principus, pasigaminsite fantastišką patiekalą.
Krevetės
Krevetės / 123RF.com nuotr.

Jeigu nusipirkote šaldytas nevirtas krevetes, pirmiausia jas pamažu atšildykite. Kai atšils, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 5-10 minučių nuo vandens užvirimo. Virimo trukmė priklauso nuo krevečių dydžio. Kai iškils į paviršių ir taps oranžinės – ženklas, kad jau išvirę. Svarbu nepervirti, nes taps kietos ir sunkiai kramtomos.

Vandenį, kuriame virsite krevetes, galite pagardinti prieskoniais. Išvirus jas dar 10-15 minučių palikite sultinyje – jos bus sultingesnės. Krevetes galima paruošti ir garuose, tada jų mėsa bus švelnesnė ir išlaikys daugiau naudingų medžiagų. Garuose užtektų virti 4-5 minutes.

Jeigu nusipirkote virtas šaldytas nevalytas krevetes, jas atšildžius pakanka įmesti į verdantį vandenį 1-3 minutėms. Galima tiesiog perlieti verdančiu vandeniu arba suberti į karštą vandenį su prieskoniais, pakaitinti iki virimo ir nuimti nuo ugnies.

123RF.com nuotr./Krevetės
123RF.com nuotr./Krevetės

Jeigu nusipirkote šaldytas kokteilines krevetes – taip vadinamos pačios mažiausios, bet toli gražu ne prasčiausios jūros gėrybės – jų ypatingai ruošti nereikia. Pakanka jas atšildyti ir perlieti verdančiu vandeniu – taip bus išsaugotas jų skonis. Jeigu labai skubate ir neturi laiko atšildymui, galite jas dar sušalusias perlieti verdančiu vandeniu arba kelioms sekundėms su kiaurasamčiu įleisti į verdantį vandenį.

Taip paruoštas krevetes galima 3-4 minutes pakepinti keptuvėje su sviestu ir česnaku – turėsite neapsakomai aromatingą patiekalą. Galima krevetes kepti grilyje – tuomet reikės jas suverti ant mažučių medinių iešmelių.

Jeigu įsigijote nevalytų krevečių ir ketinate iš jų gaminti salotas, išvirkite ir ištraukę iš puodo iš karto įmerkite į šaltą vandenį pusei minutės – taip jas greičiau nuvalysite. Jeigu krevetės didelės, nepamirškite išimti tamsios žarnyno venos, kad nesugestų viso patiekalo skonis.

Reikia išvalyti dar nevirtas krevetes? Tuomet geriausia tai daryti dar tuomet, kol jos sušalusios.

Neišmeskite nugnybtų krevečių uodegėlių – jas galima panaudoti verdant sultinį ar gaminant padažą.

Jeigu nusipirkote šviežias krevetes, nepamirškite, kad jos greitai genda, todėl geriausia jas suvartoti per parą. Virtos krevetės šaldytuve gali būti laikomos iki trijų dienų, o šaldytos krevetės šaldiklyje - šešis mėnesius. Užšaldytoms virtoms šis terminas sutrumpėja iki dviejų mėnesių. Na, o jeigu nuo krevečių sklinda panašus į amoniako kvapas – nedvejodami meskite jas lauk – šios gėrybės jau sugedusios.

Na, o dabar metas gardiems pasirinkimams. Šiandien siūlome pasigaminti net tris patiekalus su krevetėmis.

Krevetės tešloje

123RF.com nuotr./Krevetės tešloje
123RF.com nuotr./Krevetės tešloje

Reikės:

  • 700 g išvalytų krevečių,
  • ½ stiklinės aliejaus,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 stiklinės viso grūdo miltų,
  • ½ stiklinės pieno,
  • 1 arb. š. druskos,
  • 2 stiklinių aliejaus virimui.

Gaminimas:


Į puodą supilkite kepimui tinkamą aliejų ir įkaitinkite iki virimo.

Per tą laiką tešlą. Dubenyje išplakite kiaušinį su aliejumi. Tada suberkite miltus ir druską, supilkite pieną ir gerai išmaišykite.

Kai aliejus užvirs, dėkite į jį pamirkytas tešloje krevetes ir virkite, kol taps gražios auksinės spalvos – maždaug 30-60 sekundžių.

Išvirusias krevetes išgriebkite kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius.

Krevečių ir avokadų salotos

123RF.com nuotr./Krevečių ir avokadų salotos
123RF.com nuotr./Krevečių ir avokadų salotos

Reikės:

  • 500 g virtų ir išdarinėtų krevečių,
  • 1 avokado,
  • 1 valg. š. susmulkinto raudonojo svogūno,

Padažui:

Gaminimas:

Į dubenį suberkite paruoštas krevetes, susmulkintą svogūną ir skiltelėmis supjaustytą avokadą.

Mažame dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus padažui. Padažą užpilkite ant salotų ir patiekite.

Makaronai su krevetėmis

123RF.com nuotr./Krevetės su makaronais
123RF.com nuotr./Krevetės su makaronais
  • 1 pakuotė spagečių,
  • 2 valg. š. kepimui tinkamo alyvuogių aliejaus,
  • 500 g išgliaudytų didžiųjų krevečių,
  • 4 skiltelių česnako,
  • žiupsnelio džiovintos raudonosios paprikos dribsnių
  • 1 citrinos sulčių ir ½ citrinos žievelės,
  • ½ stiklinės sauso baltojo vyno,
  • 5 valg. š. sviesto,
  • didelės saujos smulkintų petražolių lapelių.

Gaminimas:

Pasūdytame vandenyje išvirkite spagečius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite krevetes. Kepkite jas maždaug 2-3 minutes. Išgriebkite ir padėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę suberkite paprikos dribsnius ir smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Supilkite baltąjį vyną bei citrinos sultis, padidinkite kaitrą ir kaitinkite 2-3 minutes. Sudėkite sviestą, įpilkite šiek tiek skysčio, kuriame virė makaronai ir suberkite krevetes. Nuimkite keptuvę nuo viryklės.

Makaronus nukoškite, sudėkite į keptuvę su krevetėmis ir sumaišykite su smulkintomis petražolėmis. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele, druska bei pipirais, sudėkite į serviravimo indą ir tuoj pat patiekite.

Skanių ir gurmaniškų akimirkų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų