Tie, kas agurkus konservuoja metų metus, paprastai turi savų patikrintų receptų. Kita vertus, net ir patyrusiems pasitaiko nesėkmių – tai agurkai stiklainyje minkšti, tai jie nusprendžia išvis iš stiklainių pabėgti. Štai keli naudingi patarimai, praversiantys ir naujokams, o gal ne visi girdėti ir patyrusiems.
Idealu – nedideli, tvirti agurkai. Nesvarbu, agurkus marinuojate ar raugiate, rinkitės mažiausius ir tvirčiausius. Jie net po ilgesnio buvimo stiklainyje išliks traškūs, nesuminkštės. Ir priešingai – jei konservuosite didelius, peraugusius, jau suminkštėjusius agurkus – rezultatas bus tik pusėtinas ar visai prastas. Taigi nenudžiugins.
Į stiklainius – švieži agurkai. Jei priskynėte ar nusipirkote agurkų, nelaikykite jų, konservuokite ilgai nedelsdami. Kuo greičiau po nuskynimo bus užraugti ar užmarinuoti agurkai, tuo jie bus skanesni. Beje, žinovai teigia, jog konservavimui agurkai paprastai skinami ryte.
Ledinės maudynės. Jei ką tik nuskintų agurkų iš karto užraugti nepavyko ar pirkote jų ir nelabai žinote, kada skinti, šį tą galima pataisyti. Prieš konservuojant agurkus reikėtų palaikyti šaltame vandenyje. Jei vanduo itin šaltas, su ledukais, tuomet užteks nuo pusvalandžio iki valandos, jei be ledukų, tuomet laikykite 3–5 val. Tokiu būdu agurkai įgaus tvirtumo.