Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Patiekalai, kuriems prireiks vos 5 ingredientų (pipirų ir druskos neskaičiuojam!)

Yra receptų, kurių ingredientų sąraše – keliolika ar net dar daugiau įvairių produktų, prieskonių, pagardų. Jei jūsų spintelėse ir šaldytuve nieko netrūksta, žinoma, niekas nedraudžia lepintis prašmatniais, ilgiau ruošiamais patiekalais. Tačiau yra nemažai žmonių, kuriems dabar labiau tinka ir patinka minimalistiniai patiekalai. Būtent tokių receptų rinkinį šįsyk ir atrinkome!
Kepti varškėtukai
Kepti varškėtukai / Julijos Steponavičiūtės nuotr.
Makaronai vaikams
Receptas: Makaronai vaikams
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (vaikiški)
Morkos: 10.00 g (šaldytos)
Paprikos: 50.00 g (raudonos saldžiosios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Baigdami virti makaronus sumeskite morkas, pavirkite 2–3 minutes, po to suberkite žirnelius ir pavirkite dar minutę.

2, Susmulkinkite paprikas. Išvirusius makaronus ir daržoves gerai nuvarvinkite ir suverskite atgal į puodą. Suberkite smulkintas paprikas, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, nuolat maišydami. Pagardinkite druska.

Patarimas. Vietoj sviesto galite įberti 50 g   tarkuoto fermentinio sūrio.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronai su kreminiu padažu
Receptas: Makaronai su kreminiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 106
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 240.00 g (arba natūralus jogurtas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas kietasis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 400.00 g (pagal valgytojų skaičių)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
  2. Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
  3. Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus. Rūpestingai viską sumaišykite.
  4. Patiekite apibarsčiusios sūrio drožlėmis.
Suskleisti
Makaronai grietinėlės padaže
Receptas: Makaronai grietinėlės padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 2.00 st.
Pienas: 2.00 st.
Čederio sūris: 150.00 g
Kaip gaminti
  1. 2 stiklines makaronų – kriauklių išvirkite 2 stiklinėse pieno.
  2. Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Kai makaronai išvirs, įberkite tarkuoto sūrio ir gerai išmaišykite.

 

Suskleisti
Zrazai
Receptas: Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (pvz., nugarinės)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui ir troškinimui)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 didesnis, supjaustytas griežinėliais ir 1 supjaustytas ketvirčiais)
Rauginti agurkai: 3.00 vnt. (jei agurkai dideli, juos perpjauti išilgai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jautienos nugarinę supjaustyti griežinėliais ir juos gerai išmušti. Kiekvieną mėsos gabalą šiek tiek pasūdyti ir apibarstyti pipirais.

2. Svieste ant vidutinės ugnies pakepinti griežinėliais supjaustytus svogūnus, kol suminkštės.

3. Ant išmušto jautienos gabalėlio krašto dėti keptų svogūnų, raugintą agurką ir mėsą suvynioti. Galite prismeigti mediniu smeigtuku. Arba galima naudoti ir siūlą – juo suktinuką apvynioti ir surišti.

4. Įkaitintoje keptuvėje zrazus iš visų pusių apkepkite.

5. Mėsą kartu su svogūnu ir lauro lapais sudėkite į troškintuvą. Įpilkite šiek tiek vandens, įdėkite 1 šaukštą sviesto. Taip pat dar galima dėti ir riebios grietinės. Uždenkite ir troškinkite gerą valandą 180 laipsnių temperatūroje.

6. Išsitroškinus leiskite zrazams šiek tiek pastovėti. Nors šiaip jie skanesni kitą dieną.

Suskleisti
Orkaitėje kepti topinambai
Receptas: Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Topinambai: 1.00 kg
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 arbat. š. (džiovintų)
Česnakai: 4.00 skiltelės (trinto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Topinambus nuskuskite, išpjaustykite blogas dalis. Supjaustykite griežinėliais. Dideliame dubenyje sumaišykite su aliejumi, čiobreliais, česnaku ir druska.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C laipsnių.

3. Paskleiskite topinambus nepridegančioje skardoje (arba įtieskite kepimo popierių) ir kepkite apie pusvalandį, kol topinambai suminkštės.

4. Galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba kaipo garnyrą.

Suskleisti
Perlinių kruopų košė su riešutais
Receptas: Perlinių kruopų košė su riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 54
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 200.00 g
Pienas: 3.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Riešutai: 100.00 g (žemės ar lazdynų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Gerai nuplautas ir išbrinkintas kruopas suberkite į verdantį vandenį ir 5–10 min. pavirkite. Paskui vandenį nupilkite, o apvirusias kruopas suberkite į verdantį pasūdytą pieną ir ant mažos ugnies virkite, kol kruopos sugers visą skystį ir suminkštės.

2. Paruoškite padažą: smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite svieste. Kai svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs, suberkite sukapotus riešutus ir dar truputį pakepinkite.

3. Košę patiekite užpiltą riešutų padažu.

Suskleisti
Omletas su bulvėmis
Receptas: Omletas su bulvėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinės arba 2 didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar nedega).

2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu. Ant iškepto bulvinio blyno supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Česnakinė bulvių košė su sūriu
Receptas: Česnakinė bulvių košė su sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Parmezano sūris: 200.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (pagal poreikį)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite.
  2. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste.
  3. Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite.
  4. Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į bulvių košę ir viską gerai sumaišykite. Jei košė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės arba virinto vandens.
Suskleisti
Perlinių kruopų košė
Receptas: Perlinių kruopų košė su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 100.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Kaip gaminti

1. Perlines kruopas pamerkite nakčiai ir ryte užvirkite su nedideliu kiekiu vandens.

2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.

3. Morką, svogūną ir kubeliais pjaustytą pomidorą apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, druska ir prieskoniais.

4. Daržoves sudėkite į kruopas ir virkite ant silpnos ugnies. Kai vanduo nugaruos, įpilkite dar šiek tiek vandens ir virkite apie pusvalandį.

5. Palikite šiek tiek pastovėti, o vėliau įdėkite šaukštą grietinės, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite dar 15 minučių pastovėti.

Suskleisti
Perlinių kruopų košė
Receptas: Perlinių kruopų košė su žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 61
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 200.00 g
Žirniai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žirnius ir kruopas atskirai išmirkykite per naktį. Ryte išvirkite, nukoškite, kruopas išplaukite ir viską kartu virkite apie 15–20 minučių pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies.

2. Kai išvirs, nuo viršaus nupilkite vandenį ir suberkite su sviestu apkepintą, smulkiai supjaustytą svogūną bei toliau pavirkite, kol kruopos taps minkštos.

3. Paskaninkite košę sviestu, čiobreliais, viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar penkias minutes.

Suskleisti
Kepti varškėtukai
Receptas: Legendiniai kepti varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 101
Receptas
Ingredientai
Varškė: 180.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.50 valg. š. (nerafinuoto)
Miltai: 40.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui; pvz., nerafinuoto saulėgrąžų)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atsargiai įmaišykite miltus – nepermaišykite, kad varškėtukai nebūtų kieti.

2. Kepkite ant keptuvės nedegančiu paviršiumi įpylę šiek tiek aliejaus.

3. Ant vidutinės ugnies apkepkite vieną pusę kol ši apskrus, tuomet apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite žemoje temperatūroje, kol apskrus ir antroji pusė.

4. Patiekite su jogurtine grietine/jogurtu ir namine uogiene. Šiuo atveju tai buvo juodieji serbentai.

Suskleisti
Keptos pupelės
Receptas: Keptos pupelės
18 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 76
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 500.00 g (sausų)
Svogūnai: 4.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 8.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti

1. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 5 min. Išjunkite ugnį ir palikite porą valandų brinkti.

2. Jei dar liko vandens, nukoškite, įpilkite švaraus šalto, kad pupeles visiškai apsemtų, užvirinkite, uždenkite ir ant labai mažos ugnies šutinkite, kol suminkštės, bet nesubirs.

3. Išvirusias pupeles sumaišykite su visais kitais recepte nurodytais produktais, sukrėskite į negilią skardą ir kepkite 150 °C orkaitėje 2–3 val. (nelygu pupelių rūšis). Retkarčiais pamaišykite. Iškepę pupelės turi būti sausos.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Moliūgų paplotėliai
Receptas: Moliūgų paplotėliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 70
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (oranžiniai)
Kefyras: 1.00 l (riebus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kefyrą nakčiai padėkite į šaldymo kamerą. Ištraukusi pakelį prakirpkite, sušalusį skystį dėkite į kelių sluoksnių marle ištiestą kiaurasamtį. Įtaisykite jį virš puodo, palikite pusdienį, kad masė atšiltų ir išvarvėtų.
  2. Moliūgą nulupkite, minkštimą sutarkuokite. Dubenyje kiaušinius suplakite su ruduoju cukrumi ir druska. Sukrėskite naminę rikotą (masė, kuri liko išvarvėjus sušaldytam kefyrui), gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus moliūgus, išmaišykite.
  3. Maišydami po šaukštą suberkite miltus. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite norimo dydžio ir storio paplotėlius. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, apšlakstykite lydytu sviestu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Apibarstykite ruduoju cukrumi, puoškite šviežių mėtų lapeliais.
Suskleisti
Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
Receptas: Lenkiški bulvių ir moliūgų kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir kartu su moliūgu išvirkite. Nukoškite ir sugrūskite.
  2. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite.
  3. Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir virkite juo pasūdytame vandenyje 10–15 minučių.
  4. Patiekite su spirgučių arba grietinės ir sviesto padažu.
Suskleisti
Orkaitėje keptos bulvės su šonine
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 140
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Kumpis: 5.00 riekės (plonos juostelės šaltai rūkyto kumpio arba šoninės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Išilgai perpus perpjautas šoninės juosteles patepkite garstyčiomis ir medumi.

3. Šonine apvyniokite bulves.

4. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvės su šonine
Receptas: Bulvės normaniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (geriau tų rūšių, kurios virdamos ne taip subyra)
Porai: 2.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g
Šoninė: 150.00 g (karštai rūkytos)
Grietinėlė: 50.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite storais 1–1,5 cm griežinėliais. Nupjaukite porų žaliuosius galus ir šaknies galiuką ir taip pat supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir sumeskite šoninės gabalėlius, pakepkite minutę, kol pakvips, o tuomet suberkite porus. Pakepinkite dar minutę, o tuomet suberkite bulves ir užpilkite 250 ml vandens – nemaišykite!

3. Įberkite druskos, pipirų ir troškinkite ant vidutinio karščio ugnies 15 min. Stebėkite, kad ant dugno visada būtų šiek tiek vandens ir troškinys nepradėtų svilti.

4. Beveik paruošus patiekalą supilkite grietinėlę, patroškinkite dar minutę, o tuomet puodą uždenkite ir leiskite 5 min. pastovėti. Valgykite, kol dar karšta.

Suskleisti
Bulvių kukuliai
Receptas: Bulvių kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - kukuliams ir 2 - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir įdarui)
Džiūvėsiai: 150.00 g (malti)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kukuliams ir įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite ir sumalkite arba sutrinkite. Įmaišykite kiaušinį, žiupsnį druskos ir išminkykite.

2. Paruoškite įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kiaušinius kietai išvirkite, supjaustykite ir sumaišykite su šiek tiek pravėsusiais keptais svogūnais, druska, pipirais.

3. Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite įdaro ir suformuokite kukulius. Apvoliokite džiūvėsiuose ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kukurūziniai varškės kukuliai
Receptas: Kukurūziniai varškės kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 6.00 valg. š. (kukurūzų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kol maišysite tešlą, užkaiskite  puode vandens  varškėčiams virti. 
  2. Varškę sukrėskite į dubenėlį ir gerai ištrinkite. Įmuškite į varškę kiaušinį. Išmaišykite.
  3. Suberkite kukurūzų miltus, pagal skonį pasūdykite ir vėl gerai išmaišykite,kad tešla būtų vienalytė.
  4. Ji turi būti tokios konsistencijos, kad minkoma neliptų prie rankų. Jei skystoka, įberkite  dar kukurūzų miltų .
  5. Iš tešlos rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir leiskite juos į verdantį vandenį.
  6. Virkite apie 5-7 min, kol ims kilti į vandens paviršių.
  7. Kukulius skanu valgyti su  sviesto ir grietinės padažu, viena grietine a ar  jogurtu. 

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos