Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patiekalai su brokoliniais kopūstais – per 30 minučių

Siūlome skirti iki pusvalandžio ir paruošti iš sąrašo tą patiekalą, kuris jums labiausiai patinka.
Salotos su  brokoliais ir razinomis
Salotos su brokoliais ir razinomis / Shutterstock nuotr.

Ką verta žinoti apie brokolinius kopūstus? Porcijoje be riebalų paruoštų brokolinių kopūstų tėra apie 30 kcal. Tačiau ją suvalgę jausitės sotesni nei sukrimtę bandelę ar sumuštinį. Be to, organizmas gaus svarbių mikroelementų ir daug riebalus deginančio vitamino C.

Dar brokoliniuose kopūstuose yra geležies, folio rūgšties, kalio. O chromo yra daugiau nei kitose daržovėse. Juk žinote, kad šis mikroelementas reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje ir padeda sutramdyti vilko apetitą?

Brokolių salotos su sezamais
Receptas: Brokolių salotos su sezamais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Peletrūnas: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 valg. š.
Džiovintos vyšnios: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (trintas - padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1/4 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (trinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.

 

 

Suskleisti
Trinta brokolių sriuba
Receptas: Trinta brokolių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Sviestas: 40.00 g
Vynas: 2.00 valg. š. (balto)
Grietinėlė: 200.00 ml
Jogurtas: 80.00 g (natūralus)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, smulkiai supjaustykite, suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir truputį pavirkite. Suberkite nuplautus ir supjaustytus brokolius, virkite, kol daržovės suminkštės. Įdėkite sviesto, supilkite vyną, grietinėlę ir virkite dar apie 5 minutes.

2. Sriubą (saują brokolių palikite) ištrinkite per sietelį ir atvėsinkite. Tyrę išplakite su jogurtu, paskaninkite citrinų sultimis, druska, pipirais. 

3. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite smulkiai supjaustytų virtų brokolių. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai
Receptas: Kepti brokoliniai ir žiediniai kopūstai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Brokolinius ir žiedinius kopūstus išskirstykite panašaus dydžio žiedynais, sudėkite į didelį dubenį, supilkite aliejų, uždenkite ir gerokai pakratykite, kad visos daržovės sudrėktų nuo aliejaus ir savo sulčių.

2. Į negilų kepimo indą daržoves sudėkite vienu sluoksniu ir kepkite 220 °C orkaitėje 15 min. Įpusėjus kepimo laikui, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kepta nugarinė
Receptas: Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiauliena: 200.00 g (nugarinė su kauliuku)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sūris: 15.00 g („Gojus“/„Džiugas“)
Sviestas: 25.00 g (15 g brokoliams apkepinti)
Džiūvėsiai: 15.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (šaldyti)
Migdolai: 10.00 g (drožlės)
Kaip gaminti

1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės.

2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir sviestą. Gautą masę dėkite ant apkeptos kiaulienos ir paskirstykite tolygiai.

3. Pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę 5-10 min., kad apskrustų.

4. Keptuvėje svieste apkepkite atšildytus brokolius su migdolų drožlėmis. Kepiname, kol migdolai įgaus aukso spalvą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Į lėkštę dėkite kiaulieną, šalia išdėliojame brokolius, ant jų užbarstykite migdolų drožlių.

 

Suskleisti
Žaliosios bolivinių balandų salotos
Receptas: Žaliosios bolivinių balandų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 200.00 g
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vienas brokolio žiedynas)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje.
  2. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite.
  3. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais.
  4. Į lėkštę dėkite bolivines balandas, ant viršaus gražiai išdėliokite daržoves bei sūrį.
  5. Salotas patiekite apšlakstytas pikantišku žalumynų užpilu .
Suskleisti
Brokolių salotos
Receptas: Brokolių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (žiedyno)
Obuoliai: 1.00 vnt. („Golden“)
Spanguolės: 0.50 puodelis
Šoninė: 1.00 vnt. (šaltai rūkytos šoninės kubelių paskrudintų)
Žemės riešutai: 1.00 puodelis (1/4 puodelio - sūdytų)
Jogurtas: 0.50 puodelis
Majonezas: 0.50 puodelis
Garstyčios: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite smulkintus brokolius (galima nuplikyti verdančiu vandeniu, bet nebūtina).
  2. Išmirkykite džiovintas spanguoles, sumaišykite jas su brokoliais.
  3. Skrudintus šoninės gabalėlius taip pat dėkite į salotų dubenį, kaip ir smulkintą obuolį.
  4. Padažui: sumaišykite jogurtą, garstyčias, medų, majonezą.
  5. Išmaišykite salotas su padažu ir apibarstykite skrudintais riešutais.
Suskleisti
Kepti brokoliai
Receptas: Kepti brokoliai su citrina
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 2.00 arbat. š. ((tarkuotos žievelės))
Kaip gaminti
  1. Brokolio žiedelius sudėliojame kepimo skardoje.
  2. Alyvuogių aliejų sumaišome su druska, pipirais bei tarkuota citrinos žievele.
  3. Gautu padažu tolygiai apšlakstome brokolius ir kepame juos orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.

Skanaus!

Suskleisti
Makaronai su sūriu ir brokoliais
Receptas: Makaronai su sūriu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Sūris: 140.00 g ("Džiugas")
Kumpis: 120.00 g (pjaustytas griežinėliais)
Grietinė: 200.00 g (neriebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus – ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5–7 minutes.
  2. Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.
  3. Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite – kol maišant sūris visai išsilydys. Dėkite į lėkštes, pabarstykite traškiais skrudinto kumpio gabaliukais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Brokolių, pievagrybių ir pelesinio sūrio karštos salotos
Receptas: Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 8.00 vnt. (žiedeliai)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža jauna)
Pievagrybiai: 100.00 g (sauja)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (BRIE PRESIDENT)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.

2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą kubeliais, įspauskite česnaką ir suberkite smulkintus laiškus, viskam apkepus, sudėkite grūdėtas garstyčias, medų, padažus viską šiek tiek pakepinkite, kol karamelizuosis ir užpilkite dar karštus ant brokolių su sūriu. 

3. Riekelėm supjaustykite obuolį, išdėliokite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Suskleisti
Salotos su  brokoliais ir razinomis
Receptas: Salotos su brokoliais ir razinomis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nemažas)
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Špinatai: 2.00 sauja
Sultys: 100.00 ml (apelsinų)
Jogurtas: 100.00 ml (užpilui - natūralus)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (užpilui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui - pusės citrinos sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui - pusė šaukštelio skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose.
  2. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą brinkinkite.
  3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  4. Špinatų lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite į stiklines taures. Ant viršaus dėkite atšalusių brokolių, berkite riešutų, nusausintų razinų.
  5. Paruoškite užpilą: sūrį sutrupinkite ir su kitais ingredientais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą užpilą atvėsinkite ir juo apliekite salotas.
Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Užpilamų makaronų žala jūsų organizmui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų