Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patiekalai su bulvėmis: nuo omleto iki citrininio pyrago

Kad ir kas besikeistų jūsų valgiaraštyje, galima spėti, kad bulvės lieka stabilioje pozicijoje. Siūlome įdomesnių patiekalų sąrašą.
Saldus citrininis pyragas su bulvėmis
Saldus citrininis pyragas su bulvėmis / Astos Černės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Stiliaus patarimai moterims, perkopusioms 50-metį

Salotos su lašiša ir bulvėmis
Receptas: Salotos su lašiša ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 28
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didesnės)
Lašiša: 500.00 g (rūkytos lašišų filė)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, šlakelis padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal skonį berkite rupios jūros druskos ir bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi. Paruoštas bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15  min., kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  3. Į salotų dubenėlius dėkite atvėsintų bulvių griežinėlių, berkite nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, kaparėlių. Lašišų filė supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant salotų.
  4. Paruoškite padažą: jogurtą išsukite su garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.Salotas teikite su paruoštu padažu.
Suskleisti
Omletas su bulvėmis
Receptas: Omletas su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 10.00 g
Pienas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, vis pamaišydama kepkite, kol suminkštės bulvės. Baigdama kepti išspauskite česnaką.

3. Suplakite kiaušinius su pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Supilkite kiaušinius ant bulvių, pakratykite keptuvę, kad plakti kiaušiniai nubėgtų iki dugno. Toliau kepkite nemaišydama. Galite išversti omletą ant lėkštės ir vėl įdėti į keptuvę, kad apkeptų iš kitos pusės. Tiekite omletą su šviežių daržovių salotomis, pabarstykite kapotais krapais arba petražolėmis.

Kulinaro patarimas

Jei norite, kad patiekalas būtų sotesnis, baigdama kepti bulves įmaišykite griežinėliais pjaustytos rūkytos dešros, kumpio arba šoninės.

 

Suskleisti
Jautienos troškinys su bulvėmis
Receptas: Jautienos troškinys su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 73
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Bulvės: 5.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt. (raudona, geltona ir žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml (pomidorų tyrė)
Rozmarinai: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Troškintuve įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite mėsos kubelius, paprikas, česnaką ir maišydami ant silpnos ugnies kepinkite 5 minutes.

3.Supilkite sultinį ir pomidorų tyrę. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir rozmarinais. Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 30 minučių.

4.Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir virkite sūdytame vandenyje 7–8 minutes. Nukoškite, sudėkite į puodą su mėsa ir troškinkite dar 10 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Virtinukai su bulvėmis
Receptas: Virtinukai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 114
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Tešlai; arba vandens)
Miltai: 500.00 g (Tešlai)
Bulvės: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.

Suskleisti
Kiaulienos troškinys su bulvėmis
Receptas: Kiaulienos troškinys su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g
Prieskoniai: ( įvairūs pagal skonį, nebijokite eksperimentuoti) 3.00 žiupsnelis
Vynas: 400.00 ml (raudono sauso)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Bulvės: 10.00 vnt.
Sojos: 2.00 vnt. (2 valg. š.)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užpilkite vynu (kad mėsą dubenėlyje vos vos apsemtų).
  2. Mėsą padėkite į šaldytuvą ir bent porą valandų marinuokite (jei norite galite palikti per naktį).
  3. Mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, į ją įpilkite dar šiek tiek vyno ir palaukite kol išgaruos alkoholis, tada sudėkite stambiais kubeliais supjaustytas bulves, įpilkite pora šaukštų  sojos, šlakelį vandens ir viską troškinkite ant mažos ugnies kol bulvės suminštės.

Pagaminsite per 1 valandą, neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Suskleisti
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
Receptas: Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis konservuoti, lupti)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 vnt.)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Pienas: 1.00 st. (0,3 st.)
Sviestas: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (malti, džiovinti - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu.

2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

3. Į 4 nedideles ar 1 didelę aliejumi pašlakstytą kepimo formą dėkite bulvių košės, tada sluoksnį faršo ir vėl košės. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
Receptas: Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 81
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (pagal poreikį - kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų žolelių mišinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite.
  3. Keptą faršą iškrėskite į dubenį. Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui).
  5. Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
  6. Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo – vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
  7. Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  8. Iš kepimo indo išimkite apkepą atsargiai, nedideliais gabalėliais, nes jis gana birus.
Suskleisti
Žemaitiškas kastinys su bulvėmis
Receptas: Žemaitiškas kastinys su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 64
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (tikras)
Grietinė: 375.00 g (1 ½ puodelio riebios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bulvės: 5.00 vnt. (5–6 vidutinio dydžio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios petražolių arba krapų šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kastinį. Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų. Iš anksto pasiruoškite ir netoliese turėkite puodą su verdančiu vandeniu (jis bus reikalingas ruošiant kastinį). Atkreipkite dėmesį, kad dubuo, kuriame suksite kastinį, turi būti tokio dydžio, jog galėtumėte uždėti jį ant puodo verdančiu vandeniu, bet dubens dugnas neturėtų siekti verdančio vandens – vėliau jums bus reikalinga „garų vonelė“. 

2. Į dubenį, kuriame suksite kastinį (geriausia, jei jis yra molinis, tačiau neprivaloma), sudėkite sviestą. Sviestą gerai išsukite mediniu šaukštu. Į dubenį įdėkite kelis šaukštus grietinės ir toliau sukite, kol gausite vientisą masę. Tuomet įdėkite dar kelis šaukštus grietinės ir toliau sukite iki vientisos masės. Jei sukant matote, kad ima darytis sviesto kruopelytės (atsiskiria sviestas ir skystis), nenustodami sukti, dėkite dubenį ant puodo verdančiu vandeniu ir toliau sukite, kol masė taps vientisa. Kai masė bus vientisa, nukelkite dubenį nuo puodo ir toliau dalimis dėkite grietinę ir sukite masę. Nepamirškite, kad kiekvieną kartą, kai pamatote besiformuojančias sviesto kruopelytes, būtina dubenį perkelti ant puodo su verdančiu vandeniu, nes antraip išsuksite ir pagaminsite ne kastinį, o sviestą.

3. Kai sudėsite visą grietinę ir išsuksite masę iki visiškai vientisos, purios ir tirštos masės, kastinys bus paruoštas. Įmaišykite kmynų, smulkiai kapotų česnako skiltelių ir įberkite žiupsnį druskos pagal skonį.

4. Paruoštą kastinį perdėkite į dubenėlį ir palaikykite šaldytuve bent valandą.

5. Per tą laiką pasiruoškite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C temperatūros. Bulves gerai nuplaukite, nuskuskite. Šakute ar peiliu įdurkite keliose vietose. Sudėkite bulves ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apšlakstykite trupučiu aliejaus, pabarstykite šiek tiek druskos ir pipirų. Delnais įtrinkite aliejų ir prieskonius į bulvių odelę, kad apsiveltų iš visų pusių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55–70 min., kol bulvės bus gražios aukso spalvos, suminkštės ir iškeps. Patikrinkite vieną bulvę perpjovę išilgai per pusę į dvi dalis – jei bulvės vidus minkštas ir iškepęs, išjunkite orkaitę.

6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti, kol galėsite jas laikyti rankose. Tuomet visas perpjaukite išilgai į dvi dalis. Iškobkite porą šaukštelių iš bulvės centro, kad gautumėte negilų duburėlį. Ant bulvių puselių viršaus dėkite po šaukštą paruošto kastinio. Pabarstykite petražolių ar krapų šakelėmis ir iš karto patiekite – nedelskite, nes kastinys karštose bulvėse labai greitai pradės tirpti.

7. Kastinį patiekti galima ir atskirame indelyje, šalia bulvių. Tuomet nereikia jų perpjauti per pusę ir išskobti vidaus. Tiesiog į lėkštę sudėkite iš orkaitės išimtas bulves, šalia jų ant stalo pastatykite indelį su kastiniu.

Kastinį ruošė ir aprašė Asta Černė

Plačiau kaitykite: PASAULIO SKONIAI: žemaitiškas kastinys su bulvėmis (Lietuva)

Suskleisti
Ruginė duona su bulvėmis
Receptas: Ruginė duona su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 16 val.
3.4 / 12
Receptas
Ingredientai
Ruginiai miltai: 675.00 g (75 g - raugui, po 300 g - maišiniui ir tešlai)
Vanduo: 250.00 ml (po 125 ml raugui, maišiniui ir tešlai - šilto)
Bulvės: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kmynai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Cukrus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Raugo ruošimas

1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras).

2. Šiltai stovintį raugą kiekvieną dieną lengvai pamaišykite. Gerai išrūgusi masė suskystėja, joje atsiranda burbuliukų, jaučiamas švelnus kvapas.

Rauginamo maišinio ruošimas

1. Bulves išvirkite su lupena, nulupkite ir sugrūskite (arba su malkite mėsmale). Į maišymo indą supilkite išrūgusį raugą (250 ml), visadalius ruginius miltus, trintas bulves ir vandenį.

2. Maišykite, kol masė bus ne per kieta ir šiek tiek lipni. Gautą maišinį uždenkite skepeta ir padėkite šiltai rūgti 12 valandų.

Tešlos ruošimas ir kepimas

1. Į išrūgusį maišinį suberkite visadalius ruginius miltus, sugrūstas bulves, cukrų, druską, kmynus, supilkite vandenį. Tešlą minkykite rankomis, vis pavilgydami jas vandeniu, kad mažiau liptų, arba spiraliniu maišytuvu. Jei naudosite maišytuvą, iš pradžių sukite pirmuoju greičiu, kol neliks sausų miltų, tada 3–5 minutes – antruoju, kol tešla taps vienalytė.

2. Suformuokite norimo dydžio kepaliuką. Jį dėkite į kepimo formą ir 3 valandas kildykite šiltoje (apie 25 laipsnių) patalpoje.

3. Kai duona iškils, apibarstykite linų sėmenimis, pašaukite į 250 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 minučių, kad užkeptų pluta.

4. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 30 minučių. Iškepusį kepaliuką išimkite iš formos, o plutą apipurkškite vandeniu, kad suminkštėtų. Uždenkite duoną skepeta ir palikite ataušti. 

Kulinaro patarimas. Su bulvėmis kepta duona būna puresnė ir minkštesnė nei ruošta tik iš miltų.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
Receptas: Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didokos)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Faršas: 600.00 g (kiaulienos ir jautienos)
maltos mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir lengvai pagrūskite.

2.Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinkite.

4.Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Saldus citrininis pyragas su bulvėmis
Receptas: Saldus citrininis pyragas su bulvėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 230.00 g (150 g tešlai ir 4 valg. š. glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Bulvės: 250.00 g (trintos, virtos)
Citrinos: 3.00 vnt. (3 citrinų tarkuotos žievelės ir 1 citrinos sultys - tešlai; 1 citrinos sultys - glaistui)
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm skersmens apvalų kepimo indą.
  2. Minkštą sviestą ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite masę iki vientisos konsistencijos.
  3. Sudėkite išvirtas, atvėsintas ir iki visiškai vientisos masės sutrintas bulves, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išmaišykite.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir smulkintus migdolus. Suberkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  6. Pyragą atvėsinkite.
  7. Kol pyragas vėsta, pasiruoškite sirupą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Paruoštu glaistu aptepkite atvėsusį pyragą.

Skanaus!

Suskleisti
Omletas su bulvėmis
Receptas: Omletas su bulvėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinės arba 2 didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar nedega).

2. Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu. Ant iškepto bulvinio blyno supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Varškėčiai su bulvėmis
Receptas: Varškėčiai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 79
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Varškė: 300.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų.
  2. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels.
  3. Patiekite su grietine ar sviestu.

Recepto autorė: Gintarė

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Koks žmogus šalia jūsų? Zodiako ženklų pliusai ir minusai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais